WRC

WRC: Μεταφορά του Ράλι Φινλανδίας στο φθινόπωρο, για να έχει θεατές

WRC: Μεταφορά του Ράλι Φινλανδίας στο φθινόπωρο, για να έχει θεατές

Το φετινό Ράλι Φινλανδίας άλλαξε ημερομηνία στο πρόγραμμα του WRC και μετατέθηκε για τις 30 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου, για να αποφύγει την απαγόρευση συναθροίσεων στη χώρα λόγω του Covid 19.

Ο σκανδιναβικός αγώνας είχε αρχικά προγραμματιστεί να διεξαχθεί στα τέλη Ιουλίου του 2021. Ωστόσο, η κυβέρνηση της Φινλανδίας ανακοίνωσε πρόσφατα την απόφασή της για απαγόρευση συναθροίσεων κατά τη διάρκεια όλου του καλοκαιριού.

Έτσι, οι οργανωτές του Ράλι Φινλανδίας και ο promoter AKK Sports, θέλοντας να γιορτάσουν με την παρουσία των χιλιάδων Φινλανδών θεατών την 70ή επέτειο του αγώνα (που ήταν παλιότερα γνωστός ως Ράλι 1.000 Λιμνών) στη Γιβάσκιλα και στις Ειδικές Διαδρομές, έλαβαν την έγκριση της FIA για τη μετάθεσή του στο Φθινόπωρο.

Κατά συνέπεια, το Ράλι Φινλανδίας θα είναι το αμέσως επόμενο από το Ακρόπολις (9-12 Σεπτεμβρίου). Αυτό σημαίνει ότι ο ελληνικός αγώνας θα είναι ο 9ος γύρος του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, και ο φινλανδικός θα είναι ο 10ος.

«Σε αντίθεση με το Ράλι Arctic που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το Φεβρουάριο, το Ράλι Φινλανδίας είναι κατά βάση αγώνας για τους θεατές, και χρειαζόμαστε τους θεατές για να το κάνουμε να πετύχει» είπε ο Αλυτάρχης του αγώνα, Κάι Ταρκιάινεν. «Αν και δεν υπάρχει η απόλυτη βεβαιότητα ότι θα φιλοξενήσουμε θεατές τον Οκτώβριο, ελπίζουμε ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού ως τότε θα κάνει κάτι τέτοιο εφικτό».

Ο Διευθυντής Ράλι της FIA, Υβ Ματόν, είπε παράλληλα πως «θα είναι μια ενδιαφέρουσα αλλαγή να το δούμε [το Ράλι Φινλανδίας] να διεξάγεται στις αρχές του Οκτωβρίου, με λίγο διαφορετικές καιρικές συνθήκες, και ελπίζω και με θεατές».

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΘΕΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ

Στο μεταξύ, μόλις τρεις ημέρες πριν την έναρξη του 3ου φετινού γύρου του WRC, του Ράλλυ Κροατίας που ξεκινά την προσεχή Πέμπτη 22/4, οι οργανωτές του αγώνα ανακοίνωσαν την απαγόρευση προσέλευσης θεατών - τόσο στο Σέρβις Παρκ του Ζάγκρεμπ όσο και στις Ειδικές Διαδρομές.

Η κυβέρνηση της Κροατίας χθες (19/4) επέβαλλε απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 25 ατόμων, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid19, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει το τρίτο κύμα της πανδημίας καταγράφοντας αυτές τις ημέρες τον μεγαλύτερο αριθμό της κρουσμάτων κορονοϊού (410, την Κυριακή) από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Θυμίζουμε ότι οι οργανωτές του Ράλι Κροατίας είχε ήδη προχωρήσει, πριν τη σημερινή τους ανακοίνωση, στην ματαίωση της υπερειδικής διαδρομής που θα διεξαγόταν στους δρόμους του Ζάγκρεμπ.

Ο τελευταίος αγώνας του WRC που είχε θεατές ήταν το Ράλλυ Εσθονίας, τον περσινό Σεπτέμβριο.

Photo credits: Toyota Gazoo Racing

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ