WRC

WRC: Ανανέωσαν με τη Hyundai οι Νεβίλ και Τάνακ

2021 FIA World Rally Championship
Round 03, Croatia Rally
22-25 April 2021

Ott Tanak, Martin Jarveoja, Hyundai i20 Coupe WRC

Photographer: Dufour Fabien
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH
2021 FIA World Rally Championship Round 03, Croatia Rally 22-25 April 2021 Ott Tanak, Martin Jarveoja, Hyundai i20 Coupe WRC Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH HYUNDAI MOTORSPORT / FABIEN DUFO

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019 Οττ Τάνακ και ο νικητής 13 αγώνων του WRC Τιερί Νεβίλ υπέγραψαν νέο, πολυετές συμβόλαιο με τη Hyundai.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019 Οττ Τάνακ και ο νικητής 13 αγώνων του WRC Τιερί Νεβίλ υπέγραψαν νέο, πολυετές συμβόλαιο με τη Hyundai για να συνεχίσουν μαζί και στο πέρασμα στην υβριδική εποχή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Η διάρκεια των νέων συμβολαίων του Εσθονού και του Βέλγου δεν έγινε γνωστή, αν και είναι δεδομένο ότι η Hyundai θα βρίσκεται στο WRC σίγουρα μέχρι και το τέλος του 2024. Αυτή η ανακοίνωση της κορεατικής φίρμας βάζει τέλος στις φήμες περί μεταγραφής του Τάνακ το 2022.

Με την έγκαιρη, φέτος, διευθέτηση της ανανέωσης των συμβολαίων των δύο κορυφαίων οδηγών της, η Hyundai θα μπορέσει τώρα να αφοσιωθεί στην εξέλιξη του ολοκαίνουριου υβριδικού της αυτοκινήτου Rally 1, που θα αντικαταστήσει του χρόνου το i20 WRC, αξιοποιώντας στις δοκιμές τους δύο κορυφαίους της οδηγούς.

Ο Τάνακ βρίσκεται φέτος στη δεύτερή του σεζόν με τη Hyundai, και ο Νεβίλ στην όγδοη - καθώς βρίσκεται στο Αλτσενάου από το 2014.

2021 FIA World Rally Championship
Round 03, Croatia Rally
22-25 April 2021

Ott Tanak, Thierry Neuville 

Photographer: Dufour Fabien
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH
2021 FIA World Rally Championship Round 03, Croatia Rally 22-25 April 2021 Ott Tanak, Thierry Neuville Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH HYUNDAI MOTORSPORT / FABIEN DUFO

Ο Τάνακ τόνισε: «Είμαι αληθινά χαρούμενος που υπέγραψα νέο συμβόλαιο με τη Hyundai, από το 2022. Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή στο WRC, περνάμε σε υβριδικές τεχνολογίες κι όλοι θα ξεκινήσουν από το μηδέν. Ανυπομονώ για το μέλλον του WRC, αλλά πρώτα έχουμε μια δουλειά για φέτος: να αποχαιρετίσουμε την τωρινή γενιά των αυτοκινήτων WRC με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», κατέληξε ο Εσθονός.

Ο Νεβίλ συμπλήρωσε πως «είμαι χαρούμενος που υπέγραψα μια ακόμη ανανέωση με την ομάδα που έχει γίνει δεύτερη οικογένειά μου. Η προσέγγισή τους και η φιλοδοξία τους για τις νέες προκλήσεις που έρχονται του χρόνου, με τους νέους κανονισμούς, αφήνει πολλές υποσχέσεις. Αγαπώ τα ράλλυ και δεν είμαι έτοιμος να σταματήσω».

Μιλώντας για την ανανέωση των συμβολαίων και την εξέλιξη του νέου υβριδικού R1 της Hyundai για το 2022, ο διευθυντής της ομάδας, Αντρέα Άνταμο, τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επεκτείναμε τη συνεργασία μας με τον Τιερί και τον Οττ και πέραν του 2021 με πολυετή συμβόλαια. Ξεκινάμε την κρίσιμη φάση των δοκιμών του νέου μας Rally 1 του 2022 στο κοντινό μέλλον και μαζί με τον Τιερί και τον Οττ μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ένα ομαλό πλάνο δοκιμών».

Δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα υπάρξει και τρίτο εργοστασιακό Hyundai του χρόνου, και ποιος ή ποιοί θα βρίσκονται ή θα εναλλάσσονται στα μπάκετ του. Φέτος αυτό συμβαίνει με τους Κρεγκ Μπριν και Ντάνι Σόρδο, ενώ ο Όλιβερ Σόλμπεργκ συνεχίζει να ανελίσσεται, προγραμματίζοντας φέτος περισσότερες συμμετοχές στο παγκόσμιο με το πελατειακό i20 προδιαγραφών WRC.

Photo credits: Hyundai Motorsport Media

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ