FORMULA 1

To εικοσαετές ταξίδι του Τσόου από την κερκίδα στην εκκίνηση του GP της Σαγκάης

AP
Sauber driver Zhou Guanyu of China reacts after the Chinese Formula One Grand Prix at the Shanghai International Circuit, Shanghai, China, Sunday, April 21, 2024. (AP Photo) AP

Στο πρώτο GP της Κίνας μετά από 5 χρόνια, ο Γκουάνιου Τσόου έζησε τα παιδικά όνειρα που έκανε πριν από 20 χρόνια, φορώντας στην κερκίδα της πίστας της Σαγκάης ένα καπελάκι της Ferrari.

Ο Γκουάνιου Τσόου αναμφίβολα ήταν ένα από τα πρόσωπα του προηγούμενου τριημέρου στον 5ο φετινό αγώνα της Formula 1, στο GP Κίνας, καθώς αγωνίστηκε για πρώτη φορά εμπρός στους συμπατριώτες του εκπροσωπώντας την πιο πολυπληθή χώρα του πλανήτη.

Στη διάρκεια του τριημέρου ο Κινέζος οδηγός της Stake/Sauber δημοσίευσε μια σειρά από φωτογραφίες που τον απεικονίζουν, σε παιδική ηλικία, να παρακολουθεί το πρώτο GP της χώρας του, το 2004.

Είκοσι χρόνια μετά, είναι εκείνος που βρέθηκε σε ένα από τα μονοθέσια στην πίστα, τερματίζοντας στην 9η θέση του αγώνα Sprint της Σαγκάης και στην 14η του κυρίως GP. Και στο τέλος του αγώνα, παρότι δεν συνηθίζεται, οι οργανωτές τον οδήγησαν στην κεντρική ευθεία με το μονοθέσιό του, δίπλα σε εκείνα των τριών πρώτων του αγώνα.

Ήταν μια πολύ φορτισμένη στιγμή για τον Γκουάνιου Τσόου, που δεν έκρυψε τη συγκίνησή του. “Προσπάθησα να κρατήσω χαμηλούς τόνους, να μείνω μακριά από όλα, όμως όταν πια βγάζεις το κράνος σου κι ακούς τους πάντες να φωνάζουν το όνομά σου, είναι τόσο συγκινητικό” είπε στο τέλος ο Κινέζος.

“Ήταν ένα ταξίδι που κράτησε 20 χρόνια. Περνάει τόσο γρήγορα από το μυαλό σου, και είμαι απλά ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ. Είναι πολύ δύσκολο να προσπαθείς να μείνεις συγκεντρωμένος σε ό,τι συμβαίνει, στη δουλειά σου και στην οδήγηση, την ώρα που [οι θεατές] φωνάζουν για σένα. Είμαι τόσο, τόσο πολύ ευγνώμων.

Κι από τη δική μου πλευρά, χωρίς να έχω οδηγήσει ποτέ άλλοτε σε αυτή την πίστα, τα έδωσα όλα αυτό το τριήμερο. Είμαι περήφανος για την τρίτη περίοδο των κατατακτήριων του Sprint, για τον αγώνα μου στο Sprint και για το θετικό μας αποτέλεσμα στο GP”, κατέληξε ο Γκουάνιου Τσόου.

Πάντως, η άνοδος της απόδοσης της Stake/Sauber στο GP της Κίνας, παρότι πολλές άλλες ομάδες έφεραν αναβαθμίσεις των μονοθεσίων τους στη Σαγκάη, αφήνει τον Τσόου αισιόδοξο για καλύτερα αποτελέσματα εφεξής και για τη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη δεκάδα, αρχής γενομένης από το GP του Μαϊάμι τις 3-5 Μαΐου.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΚΙΝΑΣ SAUBER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ