FORMULA 1

Τα πάντα για τη νέα μίνι-σειρά του Netflix για τον Άιρτον Σένα

Ο Άιρτον Σένα πανηγυρίζοντας τη νίκη του στο ιαπωνικό grand prix
Ο Άιρτον Σένα πανηγυρίζοντας τη νίκη του στο ιαπωνικό grand prix AP PHOTO/NEOKAZU OINUMA

Μια νέα σειρά 6 επεισοδίων για τη ζωή του Άιρτον Σένα ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα μετά το καλοκαίρι στην πλατφόρμα του Netflix. Διαβάστε ό,τι αξίζει να γνωρίζετε για την καινούρια βιογραφία του αξέχαστου Βραζιλιάνου πρωταθλητή της Formula 1.

Η βιογραφική, δραματική σειρά “Senna” θα εστιάζει τόσο στην αγωνιστική όσο και στην προσωπική ζωή του Άιρτον -παγκόσμιου πρωταθλητή της F1 το 1988, το ‘90 και ‘91 με τη McLaren-Honda- και η πρεμιέρα της θα γίνει μέσα στο 2024, σύμφωνα με το Netflix.

Το σημαντικό για τη σειρά είναι ότι έχει όχι μόνο την έγκριση της οικογένειας του αλησμόνητου Βραζιλιάνου, αλλά και την ενεργή συμμετοχή της αδερφής του στο σενάριο, στην παραγωγή και στα γυρίσματα. Η Βιβιάνε Σένα είχε δηλώσει το 2020 για τη συγκεκριμένη παραγωγή πως “είναι πολύ ξεχωριστό ότι θα πούμε την ιστορία που μόνο λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν για εκείνον. Η οικογένεια Σένα είναι αφοσιωμένη να κάνει αυτή την παραγωγή μοναδική και δίχως προηγούμενο”.

Η σειρά θα καλύψει σε 6 επεισόδια το ταξίδι του Άιρτον από τη Βραζιλία στη Formula 1. Πέραν των σημαντικότερων στιγμών της αγωνιστικής του καριέρας, θα αφηγηθεί και πιο προσωπικές πτυχές της ζωής του πρωταθλητή που χάθηκε την 1η Μαΐου του 1994 στο GP του Αγίου Μαρίνου, στην πίστα της Ίμολα.

Ξεκινώντας από τη μετακόμιση του Σένα στη Βρετανία το 1981 και το ντεμπούτο του στο ευρωπαϊκό motorsport μέσω της βρετανικής Formula Ford 1600, στη συνέχεια θα αφηγηθεί την ανάδυσή του στην κορυφή της F1, την περιβόητη αντιπαλότητά του με τον Αλέν Προστ και άλλες κομβικές στιγμές της ζωής του, και θα καταλήγει με τον τραγικό επίλογο της Ίμολα.

Τα γυρίσματα της σειράς πραγματοποιούνται ήδη στην Αργεντινή και στην Ουρουγουάη, θα συνεχιστούν στη Βραζιλία και θα ολοκληρωθούν στη Βρετανία. Τον Άιρτον υποδύεται ο διάσημος στη Βραζιλία ηθοποιός Γκάμπριελ Λεόνε, ο οποίος -παρεμπιπτόντως- ενσάρκωσε και τον πρώην οδηγό των GP Αλφόνσο ντε Πορτάγκο στην πρόσφατη ταινία ‘Ferrari’.

Σύμφωνα με όσα είχε πει η Βιβιάνε Σένα το 2020, ο Λεόνε “έχει την ικανότητα να ενσαρκώσει πιστά τη μοναδική προσωπικότητα του Άιρτον, και ειδικά τον Άιρτον που γνωρίζαμε εμείς στην οικογένειά του, μακριά από την πίστα”.

Δίπλα στον Λεόνε, μια σειρά από Βραζιλιάνους ηθοποιούς θα υποδυθούν άλλες κομβικές προσωπικότητες που βρέθηκαν στο δρόμο του Άιρτον. Επίσης, στη σειρά συμμετέχει και η ηθοποιός Κάγια Σκοντελάριο από τους ‘Πειρατές της Καραϊβικής’ και επίσης ο Στίβεν Μάκιντος, που υποδύεται τον Σερ Φρανκ Ουίλιαμς.

Την παραγωγή υπογράφει η βραζιλιάνικη εταιρεία Gullane μαζί με την οικογένεια Σένα. Η πρεμιέρα της μίνι-σειράς αυτής αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, δύο χρόνια μετά τον αρχικό προγραμματισμό (λόγω του ξεσπάσματος της πανδημίας) μετά την ανακοίνωσή της το Σεπτέμβριο του 2020.

TAGS FORMULA 1 F1 ΑΙΡΤΟΝ ΣΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ