MOTOGP

Σύσκεψη για την ασφάλεια των αγώνων

Σύσκεψη για την ασφάλεια των αγώνων

Ομάδες και οδηγοί θα κάνουν σύσκεψη στη Σεπάνγκ, προκειμένου να θίξουν το θεμα της ασφάλειας στους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Όταν σκοτώθηκε ο Νταϊτζίρο Κάτο το 2003 στη Σουζούκα, οι αναβάτες πάτησαν πόδι και δεν επέστρεψαν στην πίστα, η οποία είχε χαρακτηριστεί επικίνδυνη για αγώνες μοτοσικλέτας.

Ο θάνατος του Μάρκο Σιμοντσέλι κινητοποίησε και πάλι την επιτροπή ασφαλείας στην οποία συμμετέχουν αναβάτες και επικεφαλής των ομάδων. Το θέμα συζήτησης θα είναι η ασφάλεια στις πίστες του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ήδη οι "παλιοί" αναβατες ζητούν εδώ και χρόνια τη μείωση των ηλεκτρονικών βοηθημάτων. Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στις "μικρές" κατηγορίες και νυν τιμ μάνατζερ σε τρεις διαφορετικές ομάδες και στις τρεις κατηγορίες (σ.σ. ας μη ξεχνάμε ότι τα ατυχήματα στα 125cc και στη Moto2 κυρίως είναι πολλά και σοβαρά), Χόρχε Μαρτίνεθ Ασπάρ δήλωσε:

" Ό,τι έγινε σήμερα είναι απίστευτα θλιβερό. Κάθε Παρασκευή πριν από κάθε αγώνα συνεδριάζει η επιτροπή ασφάλειας με τη συμμετοχή όλων των οδηγών για να αξιολογήσουμε την ασφάλεια σε κάθε πίστα. Ο Μάρκο έχασε το μπροστινό και επιχείρησε να αποφύγει την πτώση, αλλά δυστυχώς η αδράνεια της μοτοσικλέτας τον οδήγησε στην εσωτερική της στροφής, την ώρα που ο Έντουαρντς και ο Βαλεντίνο περνούσαν. Δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να τον αποφύγουν. Η σημερινή είναι μια απίστευτα θλιβερή ημέρα για ολόκληρο το πάντοκ και για όλους όσους αγαπούν τους αγώνες μοτοσικλέτας".

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ