FORMULA 1

"Σύννεφα" στη σχέση Red Bull-Ford λόγω της υπόθεσης Χόρνερ

Red Bull Content Pool
MIAMI, FLORIDA - MAY 07: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Jim Farley, CEO of Ford pose for a photo on the grid prior to the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 07, 2023 in Miami, Florida RED BULL CONTENT POOL

Η Ford Motor Co. έκανε με οξύ τρόπο σαφή την ενόχλησή της για το γεγονός ότι η Red Bull καθυστερεί να φτάσει στο πόρισμα της έρευνας για τις καταγγελίες που βαραίνουν τον Κρίστιαν Χόρνερ περί “απρεπούς συμπεριφοράς” σε υπάλληλο της ομάδας του Μίλτον Κινς.

Το Φεβρουάριο του 2023 η Red Bull Racing και η Ford ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους ενόψει του 2026 για την εξέλιξη των καινούριων μονάδων ισχύος, υπό τη νεοσύστατη Red Bull Ford Powertrains. Η εμπλοκή της αμερικανικής εταιρείας θα είναι τόσο χορηγική, όσο και σε επίπεδο τεχνικής υποστήριξης.

Πριν από 20 μέρες, βγήκε στην επιφάνεια η καταγγελία μιας γυναίκας υπαλλήλου της Red Bull Racing περί “απρεπούς συμπεριφοράς” του διευθυντή της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, εις βάρος της. Η αυστριακή Red Bull GmbH ανακοίνωσε ότι ανέθεσε άμεσα σε εξωτερικό δικηγόρο τη διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά παρά τις πολύπλευρες πιέσεις το πόρισμα της έρευνας δεν έχει βγει ακόμα.

Η σιωπή αυτή έφερε εκνευρισμό στη διοίκηση της Ford Αμερικής, όπως γράφει το Associated Press. Ο διευθύνων σύμβουλός της Ford, Τζιμ Φάρλεϊ, έστειλε επιστολή στη Red Bull για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως έχει λιμνάσει μια υπόθεση η οποία πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά.

Όπως γράφει ο Φάρλεϊ, και μεταφέρει το ΑΡ, η Ford είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένη για την έλλειψη μιας επίλυσης ή μια ξεκάθαρης ένδειξης από πλευράς σας για το πότε περιμένουμε μια δίκαιη λύση στο θέμα. Είμαστε αντίστοιχα εκνευρισμένοι από την έλλειψη πλήρους διαφάνειας γύρω από το θέμα αυτό με εμάς, τους επιχειρηματικούς σας συνεργάτες, και αναμένουμε να λάβουμε μια ολοκληρωμένη έκθεση όλων των ευρημάτων”.

Red Bull Content Pool
Ο διευθύνων σύμβουλος της Ford Τζιμ Φάρλεϊ (αριστερά) και ο διοικητικός της Ford Μαρκ Ράσμπρουκ (κέντρο) με τον Μαξ Φερστάπεν στο γκαράζ της RBR στο πλαίσιο του GP του Μαϊάμι 2023 RED BULL CONTENT POOL


Η επιστολή του Φάρλεϊ συνεχίζει: “Όπως επισημάνει ήδη, χωρίς ικανοποιητική απάντηση, οι αξίες της Ford είναι αδιαπραγμάτευτες. Είναι επιτακτική ανάγκη οι αγωνιστικοί μας συνεργάτες να μοιράζονται και να επιδεικνύουν γνήσια δέσμευση σε αυτές τις ίδιες αξίες. Η ομάδα μου και εγώ είμαστε διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή για να συζητήσουμε αυτό το θέμα. Παραμένουμε επίμονοι και ελπίζουμε σε μια λύση την οποία θα μπορούμε όλοι να υποστηρίξουμε”.

Η Ford επισήμως θα συνδεθεί με τη Red Bull από το 2026, αλλά έχει ήδη ξεκινήσει η τεχνική συνεργασία των δύο πλευρών σχετικά με το σχεδιασμό της νέας μονάδας ισχύος που θα χρησιμοποιείται σε δύο χρόνια. Κι ακόμη, το τμήμα marketing της Ford έχει ήδη ξεκινήσει να προβάλλει στις ΗΠΑ τη συνεργασία αυτή.

Θυμίζουμε ότι πριν τη Ford, και η Formula 1 άσκησε πίεση στη Red Bull να λύσει το συντομότερο δυνατόν το θέμα του Κρίστιαν Χόρνερ, καθώς την προσεχή Πέμπτη (29/02) ξεκινά η νέα σεζόν με το πρώτο αγωνιστικό τριήμερο στο Μπαχρέιν - το οποίο μπορεί να επισκιαστεί από την υπόθεση. Ο Χόρνερ έδωσε κανονικά το παρόν τόσο στην παρουσίαση της νέας RB20, όσο και στις δοκιμές εξέλιξης του χειμώνα.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2026 RED BULL ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΧΟΡΝΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ