RED BULL

H Red Bull αποκάλυψε την RB19 του 2023 και τη συνεργασία της με τη Ford από το 2026

H Red Bull αποκάλυψε την RB19 του 2023 και τη συνεργασία της με τη Ford από το 2026
AP IMAGES

Η πρωταθλήτρια της Formula 1 αποκάλυψε τη νέα της RB19 για την επερχόμενη σεζόν του σπορ, αλλά η μεγάλη είδηση ήταν η επιβεβαίωση της συνεργασίας της με την Ford σε τρία χρόνια.

"Το αυτοκίνητο ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο, οπότε ποιος ήταν ο λόγος να το αλλάξουμε και τόσο;", είπε ο Μαξ Φερστάπεν λίγο μετά την αποκάλυψη της Red Bull RB19 στη Νέα Υόρκη, ενόψει του πρωταθλήματος της Formula 1 του 2023.

Εκ πρώτης όψεως η RB19 δεν έχει αισθητές σχεδιαστικές διαφορές από την RB18, που έκανε πέρσι το κυριαρχικό νταμπλ της Formula 1 με το δεύτερο διαδοχικό πρωτάθλημα του Μαξ Φερστάπεν και τον πρώτο τίτλο κατασκευαστών της ομάδας του Μίλτον Κινς μετά από οκτώ χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, η RB18 αναμένεται να αλλάξει μέχρι τις πρώτες χειμερινές δοκιμές της χρονιάς στις 23 Φεβρουαρίου στο Μπαχρέιν. Συνεπώς, η μεγάλη είδηση της εκδήλωσης της Νέας Υόρκης ήταν η ανακοίνωση της συνεργασίας της Red Bull Racing με τη Ford από το 2026.

Οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν τεχνολογικά και οι μονάδες ισχύος που θα κατασκευάζονται στο νεότευκτο εργοστάσιο κινητήρων της ομάδας στο Μίλτον Κινς θα ονομάζονται Red Bull Ford Powertrains.

Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος του 2025 θα λήξει και η επιτυχημένη συνεργασία της RBR με τη Honda, που ήδη εξασφάλισε δύο τίτλους οδηγών και έναν κατασκευαστών τα δύο τελευταία χρόνια. Η Honda εξακολουθεί να παρέχει τεχνική υποστήριξη στη Ford, αλλά δεν είναι ακόμα σαφές αν και πότε αυτό θα αλλάξει.

Ο Τζιμ Φάρλεϊ, πρόεδρος της Ford είπε ότι "αποφασίσαμε να έχουμε μια στρατηγική και τεχνολογική συνεργασία με τη Red Bull Powertrains από το 2026. Είναι μια τεράστια στιγμή για την οικογένεια της Ford. Έχουμε μια αποστολή βιωσιμότητας και ανυπομονούμε να βγούμε στην πίστα με τη Red Bull και να αγωνιστούμε".

H Ford, θα επενδύσει μέσα σε αυτή τη δεκαετία 50 δισεκατομμύρια δολάρια στην ηλεκτροκίνηση, και συνεπώς η έμφαση στον ηλεκτρισμό των κινητήρων της F1 του 2026 είναι απόλυτα ταιριαστή για τη στρατηγική της. Μία ώρα πριν την παρουσίαση της Red Bull Racing, η αμερικανική εταιρεία προχώρησε και η ίδια στην επιβεβαίωση της εισόδου της στη F1 το 2026.

TAGS RED BULL FORD FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ