FORMULA 1

Στόχος της Ferrari η Red Bull

GP CINA  - 19/04/2014
© FOTO STUDIO COLOMBO X FERRARI
GP CINA - 19/04/2014 © FOTO STUDIO COLOMBO X FERRARI © FOTO STUDIO COLOMBO

Η βελτίωση της F14 T "είναι τουλάχιστον ένα πρώτο βήμα", είπε ο Φερνάντο Αλόνσο.

Η αναβάθμιση της Ferrari F14 T με νέα εξαρτήματα στην Κίνα δεν έφερε τεράστια αλλαγή της απόδοσης του ιταλικού μονοθεσίου, όμως άφησε τον Φερνάντο Αλόνσο αισιόδοξο ότι είναι ένα «θετικό πρώτο βήμα», που θα επιτρέψει στη Scuderia να μείνει κοντά στη Red Bull στον αγώνα της Σαγκάης.

Ο Ισπανός κατέκτησε την 5η θέση της εκκίνησης, όμως για τον Κίμι Ράικονεν τα προβλήματα συνεχίστηκαν. Ο Φινλανδός έχασε για μόλις 13 χιλιοστά του δευτερολέπτου την είσοδο στην τρίτη περίοδο των δοκιμών κατάταξης, εξαιτίας των προβλημάτων ρύθμισης του εμπρός μέρους του μονοθεσίου, καθώς και ενός προβλήματος που αντιμετώπισε σήμερα με το κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο Αλόνσο είπε: « Αισθάνομαι άνετα. Το αυτοκίνητο δίνει καλύτερη αίσθηση σε σχέση με το Μπαχρέιν και τα νέα εξαρτήματα που φέραμε εδώ επιβεβαίωσαν ότι κάναμε ένα θετικό βήμα. Ξέρουμε ότι δεν είναι αρκετό, αλλά τουλάχιστον είναι ένα πρώτο βήμα».

« Είναι καλό αποτέλεσμα η πέμπτη θέση της εκκίνησης. Ελπίζω ότι θα διατηρήσουμε αυτή τη θέση στους πρώτους γύρους και να βρισκόμαστε στο ‘τρενάκι’ των πρωτοπόρων. Πριν από 15 μέρες στο Μπαχρέιν μαχόμασταν για την 9 και 10 θέση και αυτό δεν είναι αρκετό».

« Ελπίζω ότι θα διεκδικήσουμε περισσότερους βαθμούς αυτή τη φορά. Ξέρουμε ότι η Mercedes είναι πολύ μακριά για εμάς, αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα είμαστε πολύ πίσω από τη Red Bull», κατέληξε ο Ισπανός.

Ο Ράικονεν, αντίθετα, έμεινε αρκετά απογοητευμένος καθώς τα φετινά του προβλήματα εξακολουθούν να είναι αρκετά περίπλοκα και δυσεπίλυτα: « Δεν είναι καλά τα πράγματα, όμως [η κατάσταση] είναι πολύ δύσκολη. Είχαμε θέματα χθες, καθώς και σήμερα με τα κατεβάσματα ταχυτήτων. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα», δήλωσε.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ