FORD PERFORMANCE

Σε λίγες μέρες θα κάνουν ντεμπούτο οι αγωνιστικές Ford Mustang GT3 και GT4 στην Daytona

Mustang GT3
Mustang GT3 FORD MEDIA

Η Ford επιστρέφει δυναμικά στους αγώνες GT3 συμμετέχοντας στον θρυλικό αγώνα «Rolex 24 at Daytona» με δύο ολοκαίνουργιες Mustang GT3 της κατηγορίας GTD Pro που υποστηρίζονται από το εργοστάσιο, φέροντας την υπογραφή των Ford Performance και Multimatic Motorsport.

Καθώς η Ford Performance εγκαινιάζει την σεζόν του 2024 στους αγώνες σπορ αυτοκινήτων συμμετέχοντας στον θρυλικό αγώνα «Rolex 24 at Daytona», η Mustang, το εμβληματικό κουπέ μοντέλο της Ford, έρχεται με τις αγωνιστικές εκδόσεις GT3 και GT4 να ηγηθεί της επιστροφής της εταιρείας στις παγκόσμιες διοργανώσεις του συγκεκριμένου είδους.

Mustang GT3
Mustang GT3 FORD MEDIA


Η Mustang θα συμμετάσχει πολλαπλώς στο εμβληματικό αγωνιστικό event των ΗΠΑ, με τις Mustang GT3 να αγωνίζονται στο «Rolex 24 at Daytona» στις κατηγορίες GTD Pro και GTD και τις Mustang GT4 στις διοργανώσεις IMSA Michelin Pilot Challenge και IMSA VP Racing Sports Car Challenge. Όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, τα οποία βασίζονται στην έκδοση παραγωγής της νέας Ford Mustang που αναμένεται να λανσαριστεί σύντομα και στην Ευρώπη, έχουν εξελιχθεί από την Ford Performance.

Στην κατηγορία GTD Pro, η Ford και η Multimatic παρατάσσουν μια ομάδα που υποστηρίζεται από το εργοστάσιο, με δύο αυτοκίνητα. Οι οδηγοί της Mustang GT3 με το Νο. 64 στις πόρτες είναι οι Κρις Μις, Μάικ Ρόκενφέλερ και Χάρι Τίνκνελ, ενώ οι νικητές του Le Mans, Τζόι Χάντ και Ντερκ Μίλερ, μαζί με τον Φρέντρικ Βέρνις, θα βρεθούν πίσω από το πηδάλιο της δεύτερης Mustang GT3 με το Νο. 65.

Mustang GT3
Mustang GT3 FORD MEDIA


Και οι δύο αριθμοί που επιλέχθηκαν για τα εργοστασιακά αυτοκίνητα τιμούν την 60η επέτειο της Ford Mustang. Η ομάδα Proton Competition υποστηρίζει και η νέα Mustang GT3 με το Νο. 55 στην κατηγορία GTD, με οδηγούς τους Ντένις Όλσεν, Κόρεϋ Λιούις, Ράϊαν Χάρντγουϊκ και Τζιανμάρκο Λεβορά. Στην Daytona, δύο ακόμα -ιδιωτικές- ομάδες πρόκειται να λανσάρουν τη νέα Mustang GT4 στις διοργανώσεις IMSA Michelin Pilot Challenge και IMSA VP Racing Sports Car Challenge.

Πιο συγκεκριμένα, η KohR Motorsports θα αγωνιστεί με την Mustang GT4 με το Νο. 59 και η McCumbee McAleer Racing με τη Mustang GT4 με το Νο. 13. Στον αγώνα «Rolex 24 at Daytona» η Ford Motor Company έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες στο παρελθόν, ήδη από την πρώτη της νίκη το 1966, έως και την επικράτησή της στην κατηγορία GTLM, το 2017. Φέτος ο 24ωρος αγώνας στη Daytona ξεκινά το Σάββατο 27 Ιανουαρίου.

TAGS FORD PERFORMANCE FORD MUSTANG GTD DAYTONA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ