GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ

Formula 1, Σαουδική Αραβία: Πρόβλημα στον κινητήρα της Mercedes του Μπότας

Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland in action during practice session for the Formula One Saudi Arabian Grand Prix in Jiddah, Saturday, Dec. 4, 2021. (AP Photo/Amr Nabil)
Ο ΒΑΛΤΕΡΙ ΜΠΟΤΑΣ ΣΤΟ GP ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ AP

Πρόβλημα προέκυψε στον κινητήρα της Mercedes του Βάλτερι Μπότας, ωστόσο η ομάδα του πρόλαβε και τον αντικατέστησε πριν τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, αλλά και ο δεύτερος παρουσίασε δυσλειτουργία στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά.

Πρόβλημα με τον κινητήρα του Βάλτερι Μπότας αντιμετώπισε η Μερσέντες στο τέλος του FP3 στη Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα αφορούσε διαρροή καυσίμου και ήταν δύσκολο να επιλυθεί στον λιγοστό χρόνο, πριν τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά.

Όχι ότι και η αντικατάσταση του μοτέρ, στην οποία προέβη η ομάδα, ήταν εύκολο να γίνει! Η ομάδα της Μερσέντες όμως τα κατάφερε κι έτσι ο Φινλανδός ξεκίνησε το qualifying με ένα από τα χρησιμοποιημένα μοτέρ του, οπότε δεν θα έχει ποινή θέσεων στην εκκίνηση.

Ωστόσο, και αυτός ο κινητήρας παρουσίασε πρόβλημα στο Q1, με τον Φινλανδό να μπαίνει στα πιτς. Φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα τροφοδοσίας. Ο Μπότας έφτασε μέχρι την είσοδο των πιτς, και έμεινε εκεί, όπου ήρθαν οι μηχανικοί να τον μαζέψουν.

Τελικά, ο Μπότας ξαναβγήκε στην πίστα και συνεχίσε χωρίς κάποιο πρόβλημα κάνοντας τελικά τον δεύτερο χρόνο, πίσω από τον Χάμιλτον.

TAGS GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ FORMULA 1 ΒΑΛΤΕΡΙ ΜΠΟΤΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ