FORMULA 1

Πόσες νίκες έχουν στο παλμαρέ τους οι πιλότοι που τρέχουν φέτος στη Formula 1

Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands receives the checkered flag as he crosses the finish line to win the Spanish Formula One Grand Prix at the Barcelona Catalunya racetrack in Montmelo, Spain, Sunday, May 22, 2022. (AP Photo/Pool/Manu Fernandez)
Ο Μαξ Φερστάπεν, νικητής του GP Ισπανίας 2022 AP

Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι τον φετινό τίτλο οδηγών στην F1 διεκδικούν οι Φερστάπεν και Λεκλέρ. Ωστόσο στο γκριντ υπάρχουν οδηγοί με πολύ περισσότερες νίκες στην καριέρα τους.

Οι μισοί πιλότοι που τρέχουν φέτος στη Formula 1 έχουν γευτεί τη σαμπάνια της νίκης. Ο πιο πολυνίκης είναι φυσικά ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, με 103 νίκες στην καριέρα του μέχρι σήμερα.

Πίσω του και με μεγάλη διαφορά βρίσκεται ο Σεμπάστιαν Φέτελ με 53 νίκες, με τον άλλο “Γερόλυκο” του γκριντ, Φερνάντο Αλόνσο, να ακολουθεί στην τρίτη θέση με 32 νίκες.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2021, Μαξ Φερστάπεν είναι ακόμη πιο πίσω, με 24 νίκες, ενώ ο έτερος διεκδικητής του φετινού τίτλου, Σαρλ Λεκλέρ έχει μόλις 4 νίκες, 4 λιγότερες από τον Ντάνιελ Ρικιάρντο και 6 λιγότερες από τον Βάλτερι Μπότας.

Ο Σέρτζιο Πέρεζ πήρε στο Μονακό την τρίτη νίκη της καριέρας του, ενώ από μία έχουν οι Πιέρ Γκασλί και Εστεμπάν Οκόν.

Οι νίκες που έχουν οι οδηγοί στο φετινό γκριντ της Formula 1

  1. Λιούις Χάμιλτον: 103 νίκες
  2. Σεμπάστιαν Φέτελ: 53 νίκες
  3. Φερνάντο Αλόνσο: 32 νίκες
  4. Μαξ Φερστάπεν: 24 νίκες
  5. Βάλτερι Μπότας: 10 νίκες
  6. Ντάνιελ Ρικιάρντο: 8 νίκες
  7. Σαρλ Λεκλέρ: 4 νίκες
  8. Σέρτζιο Πέρεζ: 3 νίκες
  9. Πιέρ Γκασλί / Εστεμπάν Οκόν: 1 νίκη
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ