FORMULA 1

Formula 1: Ο Σέρτζιο Πέρεζ στη Red Bull μέχρι το τέλος του 2024

Ο Σέρχιο Πέρεζ ανανέωσε το συμβόλαιο του έως το 2024
Ο Σέρχιο Πέρεζ ανανέωσε το συμβόλαιο του έως το 2024 RED BULL CONTENT POOL

Δύο μέρες μετά το θρίαμβο του Σέρτζιο Πέρεζ στο Μονακό, η RBR ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του Μεξικανού για δύο ακόμη χρόνια, που θα τον κρατήσει στο Μίλτον Κινς μέχρι το τέλος του 2024.

Τα νέα φετινά μονοθέσια της Formula 1 ταιριάζουν τόσο καλά στο οδηγικό στιλ του Σέρτζιο Πέρεζ, που ο Μεξικανός κατάφερε να αναστρέψει τη λίγο φτωχή -παρά τη νίκη στο Αζερμπαϊτζάν- περσινή πρώτη του σεζόν με τη Red Bull Racing και να βρίσκεται, μετά από 7 αγώνες φέτος, μόλις 6 βαθμούς πίσω από τον Σαρλ Λεκλέρ και 15 από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και ομόλογό του στην ομάδα, Μαξ Φερστάπεν.

Ο Πέρεζ κλήθηκε από την ομάδα του Μίλοτν Κινς να αντικαταστήσει τον Άλεξ Άλμπον το 2021, αλλά κέρδισε μόνο 5 θέσεις στο βάθρο, σε σύγκριση με τις 18 του Φερστάπεν. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Μίλτον Κινς ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στον Μεξικανό με τη μονοετή επέκταση του συμβολαίου του, για το 2022.

Όμως, το εξαιρετικό του ξεκίνημα στη φετινή σεζόν έφερε την διετή επέκταση του συμβολαίου, μέχρι το τέλος του 2024, η οποία επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της ομάδας στις ικανότητές του και στη δυνατότητά του να αποδίδει με σταθερότητα και να κερδίζει βαθμούς για την ομάδα. Μετά την εγκατάλειψή του με μηχανικό πρόβλημα στο πρώτο φετινό GP, του Μπαχρέιν, ο 31χρονος κέρδισε 4 θέσεις στο βάθρο σε 6 αγώνες, συμπεριλαμβανομένης της νίκης στο Μονακό.

Έτσι, για τα επόμενα δυόμισι χρόνια η RBR θα έχει την πολύ κρίσιμη σταθερότητα του οδηγικού διδύμου Πέρεζ-Φερστάπεν, μιας και ο Ολλανδός έχει ήδη υπογράψει να παραμείνει στην ομάδα μέχρι το τέλος του 2028.

"Ήταν μια εκπληκτική εβδομάδα για μένα καθώς κέρδισα το GP του Μονακό, που είναι το όνειρο κάθε οδηγού, και ακολούθησε η ανακοίνωση ότι θα μείνω στην ομάδα ως το 2024, που με έκανε εξαιρετικά χαρούμενο", τόνισε ο Πέρεζ.

Και συνέχισε: "Είμαι τόσο περήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και αισθάνομαι πια σαν στο σπίτι μου εδώ. Συνεργαζόμαστε πολύ καλά μαζί και η σχέση μου με τον Μαξ, εντός και εκτός πίστας, αναμφίβολα μας βοηθάει να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο. Χτίζαμε πολύ μεγάλη κεκτημένη ταχύτητα ως ομάδα και η φετινή σεζόν το δείχνει. Και είμαι ενθουσιασμένος σχετικά με το πού μπορεί να μας οδηγήσει στο μέλλον", κατέληξε.

Ο διευθυντής της RBR, Κρίστιαν Χόρνερ, συμπλήρωσε: "Ξανά και ξανά ο Πέρεζ απέδειξε όχι μόνο ότι είναι ένας εξαίρετος ομαδικός παίκτης, αλλά και -καθώς αισθανόταν όλο και πιο άνετα- πως έχει αναδειχθεί σε μια υπολογίσιμη δύναμη στην κορυφή των αγώνων. Φέτος έκανε άλλο ένα βήμα και η διαφορά του από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Μαξ έκλεισε σημαντικά. Με την ταχύτητα, την οδηγική του ικανότητα και την εμπειρία του, δεν χρειάστηκε να το σκεφτούμε πολύ".

TAGS FORMULA 1 F1 RED BULL ΣΕΡΤΖΙΟ ΠΕΡΕΖ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ