FORMULA 1

Οριστικό διαζύγιο Αλόνσο-McLaren

Οριστικό διαζύγιο Αλόνσο-McLaren
Αλόνσο-ΜακΛάρεν

Ύστερα από 1 χρόνο γεμάτο διαμάχες, Αλόνσο και McLaren πήραν "διαζύγιο". Φαβορί η ING-Renault

Ύστερα από έναν χρόνο δυσβάστακτης και προβληματικής συμβίωσης, με πολλές αντιπαραθέσεις που μόνο με επιτυχία δεν συνοδεύτηκε, Φερνάντο Αλόνσο και McLaren χωρίσαν μια για πάντα τους δρόμους τους.
"Ύστερα από συνάντηση του Φερνάντο Αλόνσο με τους ιθύνοντες της McLaren, συμφωνήθηκε πως κοινό συμφέρον και των δύο πλευρών είναι να δοθεί τέλος στην συνεργασία", ανέφερε σχετικά η πλευρά της McLaren.

Ο Ισπανός παγκόσμιος πρωταθλητής, είχε καταλάβει από τον Ιούνιο πως δεν "χωράει" στην ίδια ομάδα μαζί με τον Λιούις Χάμιλτον καθώς τα προβλήματα στις σχέσεις ανάμεσα στους δύο οδηγούς είχαν δει το φως της δημοσιότητας, όσο κι αν προσπαθούσαν να τα καλύψουν οι ιθύνοντες της McLaren.

Το κλίμα στην Βρετανική ομάδα έγινε ακόμα πιο βαρύ για τον Αλόνσο, όταν ο Ρον Ντένις είχε αποκαλύψει πως ο Ισπανός δις παγκόσμιος πρωταθλητής, τους είχε απειλήσει να κάνει γνωστά τα e-mails που αφορούσαν το σκάνδαλο Stepney-gate.

Αποτέλεσμα ήταν η McLaren να πληρώσει 100 εκ. δολάρια και να μηδενιστεί από το πρωτάθλημα κατασκευαστών κάτι που τις στοίχισε το πρωτάθλημα.

Ύστερα από την απόφαση της FIA, οι φήμες αναφέρουν πως Ρον Ντένις και Φερνάντο Αλόνσο δεν αντάλλαξαν κουβέντα κάτι που οδήγησε και στο οριστικό διαζύγιο, αφού το γυαλί είχε ραγίσει και δεν ξανακόλλησε.

Σε 17 αγώνες με το μονοθέσιο της McLaren ο Φερνάντο Αλόνο κατέκτησε τέσσερις μόλις νίκες και δεν κατάφερε να κατακτήσει για τρίτη συνεχόμενη φορά τον τίτλο του πρωταθλητή.

Επιστροφή στο...παρελθόν

Σε γνώριμα λημέρια φαίνεται πως θα επιστρέψει ο Ισπανός πιλότος, καθώς πιθανότερος επόμενος προορισμός στην καριέρα του θα είναι η ING-Renault.

Ο Φερνάντο Αλόνσο την περσινή χρονιά αποφάσισε να εγκαταλείψει την Γαλλική εταιρία, για χάρη της McLaren όμως εκ του αποτελέσματος η συγκεκριμένη κίνηση δεν του βγήκε σε καλό.

Με την ING-Renault ο Ισπανός κατέκτησε και τα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα που βρίσκονται στην τροπαιοθήκη του, ενώ βοήθησε και την Γαλλική εταιρία να κερδίσει δύο τίτλους στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως για τον Φερνάντο Αλόνσο ενδιαφέρονται να τον εντάξουν στο δυναμικό τους επίσης Toyota και Williams.




















TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ