MOTOGP

Όλες οι pole δικές του

Όλες οι pole δικές του

Πέντε pole position σε πέντε αγώνες φέτος για τον Μαρκ Μάρκεθ. Έκπληξη η πρώτη σειρά της εκκίνησης στο Le Mans. Το γαλλικό Grand Prix επέκτεινε το συμβόλαιο του μέχρι το 2021.

Η φετινή σεζόν στο MotoGP έχει το ονοματεπώνυμο του Μαρκ Μάρκεθ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έχει μονοπωλήσει τις νίκες, τις pole positions και έχει δώσει την είδηση της χρονιάς μέχρι στιγμής με την επέκταση της συνεργασίας του με τη Repsol Honda.

Ο Ισπανός οδηγός της Repsol Honda κατέκτησε την πέμπτη pole position σε ισάριθμους αγώνες, επιτυγχάνοντας τον καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές του γαλλικού Grand Prix με το εντυπωσιακό 1:32.0.

Ο Μάρκεθ κατέρριψε το ρεκόρ της pole με τον πρώτο γρήγορο γύρο του και στο τέλος ήταν μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος από τον επόμενο. Δεύτερος δεν ήταν ούτε ο Ντάνι Πεδρόσα μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε, ούτε ο Χόρχε Λορένθο, αλλά ο ρούκι Πολ Εσπαργαρό της Tech 3 Yamaha. Την πρώτη σειρά ολοκλήρωσε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο της Ducati στο καλύτερο φετινό πλασάρισμα.

Ο Στέφαν Μπραντλ (LCR Honda) και οι δύο Yamaha των Βαλεντίνο Ρόσι και Χόρχε Λορένθο βρίσκονται στη δεύτερη σειρά. Κι αν ο Ρόσι έπεσε μέσα στο στόχο του δηλαδή μια θέση στην πρώτη πεντάδα, ο Λορένθο πρέπει να απογοητεύτηκε μετά την πρωτιά το πρωί.

Ο Πεδρόσα ήταν ένατος σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Μάρκεθ και θα έχει δίπλα του στην εκκίνηση τον Άλβαρο Μπαουτίστα (Gresini Honda) και τον Αλεΐς Εσπαργαρό (Forward Yamaha).

Εν τω μεταξύ το γαλλικό Grand Prix ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη Dorna μέχρι το 2021. Παραμένει άγνωστο αν ο αγώνας θα παραμείνει στο θρυλικό Le Mans.

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ