Α1 ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 14-5: Σαρωτικές οι ερυθρόλευκες, έκαναν το πρώτο βήμα για το πρωτάθλημα

Στιγμιότυπο από αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Βουλιαγμένη για την Α1 πόλο γυναικών | 21 Μαΐου 2024
Στιγμιότυπο από αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Βουλιαγμένη για την Α1 πόλο γυναικών | 21 Μαΐου 2024 EUROKINISSI SPORTS

Ούσα εντυπωσιακή στα τρία από τα τέσσερα συνολικά οκτάλεπτα, η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού επιβλήθηκε 14-5 της Βουλιαγμένης στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Οι παίκτριες του Ολυμπιακού έχασαν στον τελικό του LEN Champions Leaue και του Κυπέλλου Ελλάδας, όμως στο πρωτάθλημα της Α1 πόλο γυναικών έχουν το πλεονέκτημα έδρας και δεν είναι διατεθειμένες να το χάσουν.

Αυτό το ηχηρό μήνυμα έστειλαν στον 1ο τελικό απέναντι στην Βουλιαγμένη, που έλαβε χώρα την Τρίτη (21/05) στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά, με τις φιλοξενούμενες να μπαίνουν καλύτερα στην πισίνα και να προηγούνται με 2-0 στο πρώτο οκτάλεπτο αλλά τις ερυθρόλευκες να είναι εντυπωσιακές στα τρία επόμενα και να φτάνουν στο εντυπωσιακό 14-5, κάνοντας το πρώτο από τα τρία βηματα που απαιτούνται για τον τίτλο.

Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι την Παρασκευή (18:00) στο γήπεδο του Λαιμού, με την Βουλιαγμένη να έχει ως στόχο να φέρει τη σειρά των τελικών στα ίσα κάνοντας το 1-1 και τον Ολυμπιακό να κάνει το break, για να κυνηγήσει το 3-0 την Κυριακή που θα την δώσει τον 11ο διαδοχικό τίτλο πρωταθλήτριας και 15ο συνολικά στην ιστορία του συλλόγου.

Το ματς

Ο πρώτος τελικός της Α1 πόλο γυναικών βρήκε την ομάδα του Ολυμπιακού να μπαίνει μουδιασμένη και την Βουλιαγμένη να το εκμεταλλεύεται απόλυτα, με τις φιλοξενούμενες να βρίσκουν γκολ με τις Ελληνιάδη και Γιαννοπούλου και να κλείνουν το πρώτο οκτάλεπτο προηγούμενες με 2-0 έχοντας ως όπλο την άμυνά τους (χωρίς γκολ οι ερυθρόλευκες που είχαν 0/3 με παίκτρια παραπάνω και χαμένο πέναλτι με την Ελευθεριάδου).

Χρειάστηκε να περάσουν συνολικά 12 λεπτά στο ματς για να ξεμπλοκάρουν οι παίκτες του Δημήτρη Κραβαρίτη, με την Σάντα να μειώνει σε 2-1, με την Βουλιαγμένη να επαναφέρει τη διαφορά στο +2 υπέρ της με την Σλίκινγκ αλλά τη συνέχεια να βρίσκει τις φιναλίστ του LEN Champions League να κάνουν αντεπίθεση διαρκείας.

Με τη μπάλα να κυκλοφορεί πιο γρήγορα στην επίθεση, το 1-3 έγινε πολύ γρήγορα 4-3 χάρη στα γκολ των Ξενάκη, Σιούτη και Ελευθεριάδη, με το φινάλε του δεύτερου οκταλέπτου να βρίσκει τις ερυθρόλευκες να έχουν κάνει την ανατροπή και να παίρνουν τεράστια ώθηση.

Στιγμιότυπο από αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Βουλιαγμένη για την Α1 πόλο γυναικών | 21 Μαΐου 2024
Στιγμιότυπο από αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Βουλιαγμένη για την Α1 πόλο γυναικών | 21 Μαΐου 2024 EUROKINISSI SPORTS

Απόδειξη η εικόνα του τρίτου οκταλέπτου, με τις γηπεδούχουν να κάνουν ό,τι θέλουν στην πισίνα και να πετυχαίνουν τρία γκολ μέσα σε ισάριθμα λεπτά για να φτάσουν το ματς στο 7-3, με την Σλίκινγκ να κακταφέρνει να δώσει τέλος στο σερί έξι γκολ του Ολυμπιακού μειώνοντας σε 7-4.

Αυτό το τέρμα δεν ήταν πάντως αρκετό για να αλλάξει το μομέντουμ που ήταν πλέον ξεκάθαρα υπέρ του Ολυμπιακού, με τις Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου και Τριχά να φορτώνουν και με άλλα γκολ την γαλανόλευκη εστία για να δώσουν αέρα έξι γκολ στην ομάδα τους λίγο πριν την τελική ευθεία (10-4).

Το τελευταίο οκτάλεπτο ήταν πλέον διαδικαστική υπόθεση λόγω της διαφοράς των έξι γκολ, με τις παίκτριες του Κραβαρίτη να διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο και να φτάνουν σε μία τελική επικράτηση με σκορ 14-5 που τους ανεβάζει την ψυχολογία ενόψει του δεύτερου τελικού στην Βουλιαγμένη.

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 4-1, 6-1, 4-1

  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου (1), Χυδηριώτη (2), Ελευθεριάδου (1), Τριχά (1), Ξενάκη (3), Σιούτη (2), Μαργ. Πλευρίτου (1), Σάντα (3), Β. Πλευρίτου, Τζωρτζακάκη, Μυριοκεφαλιτάκη, Νίγκρο, Δρακωτού, Χριστοδούλου-Άουτ
  • ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Κοτσιώνη, Καϊάφα, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη (2), Γιαννοπούλου (1), Κρασσά, Σλίκινγκ (2), Πάτρα, Στρατηδάκη, Ανδρεάδη, Γιάουστρα, Λαγού, Λουπάκη, Καπετοπούλου, Βάλβη
TAGS Α1 ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ