FORMULA 1

Οι πρώτες δοκιμές του Αλόνσο με την Renault

Οι πρώτες δοκιμές του Αλόνσο με την Renault
αλονσο μονοθεσιο

Ο Φερνάντο Αλόνσο είχε την πρώτη του επαφή με το μονοθέσιο, στην επιστροφή του στην γαλλική εταιρία

Ο Ισπανός πιλότος που κατάκτησε 2 παγκόσμια πρωταθλήματα με την Renault και μετά από ένα δυσάρεστο χρόνο για εκείνον στην McLaren, επέστρεψε στην γαλλική εταιρία έκανε τις πρώτες του δοκιμές στην πίστα του Χερέθ.
Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα στην επιστροφή του στην Renault με την οποία είχε συνεργαστεί για 6 χρόνια, αρχικά ως οδηγός δοκιμών και στην συνέχεια ως βασικός πιλότος.

"Είχα πολύ καλά συναισθήματα, καλές αναμνήσεις και είμαι πολύ αισιόδοξος. Τα χρώματα είναι καινούργια για μένα, το κράνος είναι με νέο design και το μόνο που λείπει είναι το νέο μονοθέσιο", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Φερνάντο Αλόνσο μετά την πρώτη του επαφή το πρωί της Τρίτης (15/1) με το δοκιμαστικό μονοθέσιο της Renault, με κωδικό R27.

Μια αλλαγή που συνάντησε ο Φερνάντο Αλόνσο κατά την επιστροφή του στην Renault, είναι πως ο Ροντ Νέλσον, Βρετανός μηχανικός το 2005 και το 2006 όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα, βρίσκεται από την περασμένη σεζόν στην Williams σ' έναν πιο διευθυντικό ρόλο και ο Ισπανός πιλότος βλέπει το δεύτερο του πέρασμα στην γαλλική εταιρία σαν μια νέα πρόκληση.

"Η ομάδα είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση μ' αυτή που άφησα το 2006. Έχουν γίνει αρκετές αλλαγές, έχουν βελτιωθεί πολλά πράγματα, έχουμε ενισχυθεί σε πολλά σημεία και έτσι υπό μια έννοια το βλέπω σαν μια νέα περιπέτεια με μια νέα ομάδα. Παράλληλα όμως δεν μπορώ να ξεχάσω όσα πέρασα τα προηγούμενα 6 χρόνια ως οδηγός της Renault και σίγουρα οι αναμνήσεις εκείνες είναι ακόμα δυνατές", τόνισε ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής ενώ για το νέο μονοθέσιο της Renault, R28, όπου θα παρουσιαστεί στις 31 Ιανουαρίου υπογράμμισε:

"Έχω δει μερικά στοιχεία από το πως ελπίζουμε να αποδώσει το R28, αλλά τίποτα παραπάνω δεν γνωρίζω αυτή την στιγμή. Όταν προωθείς ένα νέο μονοθέσιο, οι προσδοκίες είναι πάντα υψηλές, έχουμε αφιερώσει δουλειά ενός χρόνου και ελπίζουμε πολλά με το R28. Όπως πάντα θα πρέπει να περιμένουμε την πρώτη φορά που θα τρέξει το νέο μονοθέσιο".



Για το γεγονός πως το μονοθέσιο δεν είχε traction control ο Ισπανός πιλότος τόνισε: "Αυτή ήταν η πρώτη φορά που τρέχω χωρίς traction control, όμως προς το τέλος άρχισα να παίρνω μερικά ρίσκα. Πάντως η πρώτη μου εμπειρία ήταν θετική".








TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ