FORMULA 1

Οι χορηγοί αφήνουν τη McLaren

Οι χορηγοί αφήνουν τη McLaren
Ρον Ντένις

H εξοντωτική τιμωρία της αγγλό-γερμανικής εταιρίας έχει ως αποτέλεσμα οι σημαντικότεροι σπόνσορές της να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να σπάσουν τη συμφωνία μαζί της

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των διεθνών ΜΜΕ οι κυριότεροι χορηγοί της McLaren είναι έντονα προβληματισμένοι μετά από αυτή την "καμπάνα" και εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ακόμα για λύση της συνεργασίας, με την εταιρία-κολοσσό της κινητής τηλεφωνίας Vodafone να εκφράζει δημόσια το σκεπτικισμό της μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις:
"Θα πρέπει να μιλήσουμε με την ομάδα για να έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα για το μέλλον", τόνισε με δηλώσεις του εκπρόσωπος της εταιρίας στους "Times", με την Vodafone να συνδέεται ως γνωστόν με πενταετές συμβόλαιο με τη McLaren ύψους 150 εκ.ευρώ. Πρόκειται φυσικά για ένα πολύ σημαντικό ποσό, το οποίο αν δεν μπει στα ταμεία της εταιρίας θα φέρει σε εξαιρετικά άβολη θέση το αφεντικό της εταιρίας, Ρον Ντένις.

Απειλούν να φύγουν οι χορηγοί
Η εξασφάλιση όμως της συνέχισης της συνεργασίας με τη Vodafone δεν αποτελεί την μοναδικη προτεραιότητα της αγγλο-γερμανικής εταιρίας, καθώς το συνολικό ετήσιο μπάτζετ της ομάδας φτάνει συνολικά τα 280-300 εκ.ευρώ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να μην σειστεί συμέθελα το οικοδόμημα του Ρον Ντένις είναι παραμείνουν πιστοί οι έτεροι χρηματοδότες της ομάδας, που είναι η παραγωγός εταιρία ουίσκι "Johnnie Walker", το ισπανικό οικονομικό ινστιτούτο "Santander" και η εταιρία ρολογιών "Tag Heuer".

Όπως μάλιστα αφήνεται να εννοηθεί από τον διεθνή Τύπο, σε περίπτωση που η Vodafone αποφασίσει να χωρίσουν οι δρόμοι της από την ΜcLaren τότε είναι πολύ πιθανό να παρασύρει και τους υπόλοιπους.

Θέλει να πάρει τον έλεγχο η Mercedes-Benz
Στο Γουόκινγκ γνωρίζουν τον κίνδυνο που υπάρχει για οικονομική κρίση μετά την απόδειξη της ενοχής της στην ιστορία κατασκοπείας και αναζητούν νέους χορηγούς, ωστόσο φήμες αναφέρουν ότι ο κάτοχος του 40% των μετοχών, "Mercedes-Benz" (τα τελευταία 12 χρόνια ιδιοκτήτης της εταιρίας), έχει τη διάθεση να αγοράσει ολόκληρο το πακέτο των μετοχών, βγάζοντας εκτός παιχνιδιού τον Ρον Ντένις.

Το μόνο ευχάριστο σε όλα αυτά είναι πως η τιμωρία δεν επηρεάζει τους δύο πιλότους της, Λιούις Χάμιλτον και Φερνάντο Αλόνσο που διατηρούν τους βαθμούς στο πρωτάθλημα οδηγών, με τον Ισπανό πιλότο να τονίζει:

"Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά στο γκραν πρι του Βελγίου. Για μένα δεν αλλάζει τίποτα, όλα είναι στη θέση τους", τόνισε χαρακτηριστικά ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής.














TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ