FORMULA 1

Ο σαρκασμός του Χόρνερ για την Aston Martin έφτασε στα σύνορα της αλαζονείας

Ο σαρκασμός του Χόρνερ για την Aston Martin έφτασε στα σύνορα της αλαζονείας
RED BULL CONTENT POOL

"Είναι ωραίο να βλέπουμε το παλιό (μας) αυτοκίνητο να τα πάει τόσο καλά" είπε ο διευθυντής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, για την Aston Martin AMR23 που χάρισε στον Φερνάντο Αλόνσο μια θέση στο βάθρο του GP του Μπαχρέιν, πίσω από τους Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ.

Σε μια ημέρα θριάμβου για την ομάδα του, όπου ο Μαξ Φερστάπεν χάθηκε στον ορίζοντα του εναρκτήριου φετινού αγώνα της Formula 1 και ο Σέρτζιο Πέρεζ έγραψε με σχετική άνεση το 1-2 για τη Red Bull Racing, ο Κρίστιαν Χόρνερ επέλεξε να γίνει σαρκαστικός απέναντι στην Aston Martin - με άλλο ένα δεικτικό σχόλιο για το άσβεστο σήριαλ της υπόθεσης του Νταν Φάλλοους.

Ο Φάλλοους ήταν το δεξί χέρι του Άντριαν Νιούι, επικεφαλής αεροδυναμικής της Red Bull, πριν δεχθεί την πρόταση της Aston Martin να αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας του Σίλβερστοουν. Η Red Bull δεν πήρε και τόσο καλά την απόφαση του Βρετανού και ακολούθησε μια διαμάχη με την Aston Martin σχετικά με το χρονικό σημείο που θα μπορούσε ο Φάλλοους να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην τελευταία.

Πέρσι, στο GP Ισπανίας, η Aston Martin παρουσίασε ένα βαρέως ανασχεδιασμένο μονοθέσιο που εμφανέστατα έμοιαζε πανομοιότυπο με τη Red Bull, με αποτέλεσμα να δεχθεί τη δημόσια κριτική από το Μίλτον Κινς και την απειλή νομικών διαδικασιών.

Όμως, η φετινή Aston Martin AMR23 είναι το πρώτο μονοθέσιο της ομάδας σχεδιασμένο αποκλειστικά από τον Φάλλοους, και είναι ριζικά ανασχεδιασμένη: ακολουθεί μεν τη φιλοσοφία που εγκαινίασε πέρσι η Red Bull, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τα φετινά μονοθέσια των μισών ομάδων του σπορ. Είναι φυσιολογικό το ταχύτερο μονοθέσιο να έχει βαθιές επιρροές στους σχεδιαστές των άλλων ομάδων, έτσι γίνεται και έτσι γινόταν πάντα.

Η παραδοχή τόσο του Φερνάντο Αλόνσο όσο και του διευθυντή της Mercedes, Τότο Βολφ, ότι πλέον η Aston Martin έχει το δεύτερο ταχύτερο μονοθέσιο του σπορ, σημαίνει ότι είναι και ο πλησιέστερος αντίπαλος της Red Bull, όσο κι αν η πρωταθλήτρια κυριάρχησε στο χθεσινό GP του Μπαχρέιν. Συνεπώς, για τον Χόρνερ, η "υπόθεση Φάλλοους" παίρνει μια σοβαροτερη τροπή.

Η Aston Martin, είπε ο Χόρνερ, "νομίζω ότι δείχνει σε όλες τις ομάδες πως είναι εφικτό. Οπότε, προφανώς έκανε καλή δουλειά το χειμώνα. Λένε ότι η μίμηση είναι η μεγαλύτερη μορφή κολακείας, και είναι καλό να βλέπουμε το παλιό (μας) αυτοκίνητο να τα πάει τόσο καλά".

Ο Βρετανός συνέχισε λέγοντας πως δεν μετανιώνει καθόλου την απώλεια των υπηρεσιών του Φάλλοους: "Όχι, γιατί πιστεύω ότι έχουμε μια υπέροχη ομάδα, και όλα πρέπει να εξελίσσονται, τίποτα δεν μένει στάσιμο. Και νομίζω ότι μας κολακεύει να βλέπουμε την ομοιότητα αυτού του μονοθεσίου με το δικό μας, οπότε ήταν σπουδαίο που τα είδαμε και τα τρία στο βάθρο".

Τέλος, ο Χόρνερ δεν τα κατάφερε και τόσο καλά ούτε μιλώντας για την κυριακάτικη (05/03) επιτυχία του Φερνάντο Αλονσο: "Ήταν απολαυστικό να βλέπουμε τον Φερνάντο εκεί ψηλά, δίνει ελπίδα στους 40ρηδες ότι ο παλιός έχει μέσα του ζωή ακόμη και αγωνίστηκε πολύ καλά. Θέλω να πω, είναι τόσο ανταγωνιστικός".

TAGS FORMULA 1 F1 ASTON MARTIN GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ