FORMULA 1

O Κίμι Ράικονεν σύμβουλος της κινεζικής Zeekr, μετακόμισε στην Ιταλία για την καριέρα του γιου του στα Καρτ

Sauber Media Hub
SAUBER MEDIA HUB

Η ζωή του Κίμι Ράικονεν μακριά από τη Formula 1 αρχίζει να γίνεται πολυάσχολη: ο Φινλανδός πρωταθλητής του 2007 μετακόμισε στην Ιταλία για να υποστηρίξει την αγωνιστική εξέλιξη του γιού του Ρόμπιν, ενώ έγινε και τεχνικός σύμβουλος της κινεζικής εταιρείας πολυτελών ηλεκτρικών αυτοκινήτων Zeekr.

Η Zeekr είναι στην Κίνα ό,τι είναι κατ’ αντιστοιχία η Volvo στην Ευρώπη: κατασκευάζει πολυτελή (premium) ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και ανήκει μαζί με τη σουηδική εταιρεία στην ίδια μητρική, στον κολοσσό Geely.

Η συμφωνία με τον Κίμι Ράικονεν βελτιώνει ακόμη περισσότερο την εικόνα της Zeekr και της Geely στον παγκόσμιο αυτοκινητικό χάρτη. Ο ρόλος του Φινλανδού, που περιγράφεται ως Chief Performance Advisor, θα είναι να παρέχει τις τεχνικές και οδηγικές του γνώσεις για τη βελτίωση της απόδοσης και οδικής συμπεριφοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της κινεζικής εταιρείας.

Το πρώτο αυτοκίνητο που θα εξελιχθεί με τη συμβολή του Κίμι είναι το Zeekr 001 FR - ένα εκρηκτικό estate με τέσσερις ηλεκτρικά μοτέρ, ισχύ 1.248 ίππων και επιτάχυνση 0-100 σε μόλις 2,07 δευτερόλεπτα. Η Zeekr ανακοίνωσε το 001 FR τον περασμένο Σεπτέμβριο, και την ερχόμενη Παρασκευή (27/10) θα το παρουσιάσει στο Πεκίνο, με την παρουσία του Ράικονεν.

Κατά συνέπεια, εφεξής ο Κίμι θα μοιράζει το χρόνο του μεταξύ της Κίνας και του νέου του σπιτιού στην Ιταλία, όπου μετακόμισε πρόσφατα -από την Ελβετία- ώστε να υποστηρίξει το γιό του Ρόμπιν στην ανέλιξή του στην αγωνιστική σκάλα του ευρωπαϊκού μότορσπορ.

Ο Ρόμπιν Ράικονεν έχει ήδη κερδίσει αγώνες στα Καρτ, και πρόσφατα τον υπέγραψε η κορυφαία ιταλική ομάδα CRG - από την οποία έχουν περάσει στα παιδικά τους χρόνια και μετέπειτα πρωταθλητές της Formula 1 όπως ο Λιούις Χάμιλτον, ο Μαξ Φερστάπεν και ο Νίκο Ρόσμπεργκ.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Gazzetta dello Sport, η οικογένεια Ράικονεν άφησε το σπίτι της στην Ελβετία και μετακόμισε στη λίμνη Κόμο, όπου είναι γεωγραφικά μια άκρως κατάλληλη τοποθεσία για την πρόσβαση στις πίστες Καρτ της Βόρειας Ιταλίας και της κεντρικής Ευρώπης.

Ο 44χρονος Κίμι, συνεχίζει το δημοσίευμα, αγόρασε δύο ακίνητα στη συγκεκριμένη περιοχή: μια φάρμα με την ονομασία “Il Torschio” και ένα διαμέρισμα σε κεντρικό σημείο της λίμνης Κόμο, όπου θα ζει με την οικογένειά του μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση της φάρμας.

Θυμίζουμε ότι αμέσως μετά την αποχώρησή του από τη Formula 1 ο Κίμι ανέλαβε το ρόλο του αγωνιστικού διευθυντή της εργοστασιακής ομάδας της Kawasaki στο παγκόσμιο MotoCross, ενώ δεν έχει λάβει μέρος σε κανέναν επίσημο αγώνα πλην μιας συμμετοχής του στο αμερικανικό πρωτάθλημα NASCAR.

TAGS FORMULA 1 F1 ΚΙΜΙ ΡΑΪΚΟΝΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ