FORMULA 1

Ο Χάκινεν δοκιμάζει την καινούρια Μακλάρεν

Ο Χάκινεν δοκιμάζει την καινούρια Μακλάρεν
Χάκινεν

Πέντε χρόνια μετά την αποχώρηση του ο Χάκινεν θα δοκιμάσει την καινούρια Μακλάρεν στην Βαρκελώνη.

Η ομάδα ανακοίνωσε σήμερα πως ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (1998, 1999) ζήτησε μια ευκαιρία να εξοικειωθεί εκ νέου με ένα μονοθέσιο της Φόρμουλα Ενα.

"Η ομάδα θα χρησιμοποιήσει αυτή τη δοκιμή για να επωφεληθεί από την εμπειρία του Μίκα και να καταγράψει τις παρατηρήσεις του αναφορικά με τις αλλαγές στον κινητήρα και τα ελαστικά, ύστερα από τις αλλαγές κανονισμών που έχουν λάβει χώρα από τότε που οδήγησε για τελευταία φορά μονοθέσιο της Φόρμουλα Ενα", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΜακΛάρεν.

Ένώ τόνισε πως δεν υπάρχουν πλάνα για συμμετοχή του Φινλανδού παγκόσμιου πρωταθλητή σε περισσσότερα τεστς.

Το τελευταίο γκραν πρι της Φόρμουλα Ενα, στο οποίο έτρεξε ο 38χρονος Φινλανδός, ήταν αυτό της Ιαπωνίας το 2001, όταν ο Χάκινεν είχε "ομόσταυλο" στη ΜακΛάρεν τον Ντέιβιντ Κούλθαρντ.

"Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα οδηγήσω ξανά μια ΜακΛαρεν και που θα βρεθώ κοντά στην ομάδα" είπε ο Πρωταθλητής του 1998 και του 1999.

Και συνέχισε, "Ήθελα πολύ να οδηγήσω πάλι ένα αυτοκίνητο της Φόρμουλα Ένα από τη στιγμή που παρευρέθηκα στο φετινό Γκραν Πρι της Βραζιλίας",

"Το τεστ θα είναι μια ευκαιρία για μένα να δω από πρώτο χέρι την πρόοδο που έχουν σημειώσει τα αυτοκίνητα της Φόρμουλα Ένα και να επισημάνω τις παρατηρήσεις μου πάνω στο αυτοκίνητο."





Να σημειώσουμε ότι το δοκιμαστικό θα γίνει στην πίστα της Καταλονίας μαζί με τον Χάμιλτον.









TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ