MOTOGP

Ο Aλβάρο Μπαουτίστα στο SPORT 24

Ο Aλβάρο Μπαουτίστα στο SPORT 24
μπαουτιστα

Η αποκλειστική συνέντευξη του ανερχόμενου Ισπανού, Αλβάρο Μπαουτίστα, στο SPORT 24

Πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στα 125cc, διεκδικητής του τίτλου στα 250cc και αντιπροσωπεύει το... the next best thing στον ισπανικό κόσμο της μοτοσικλέτας. Του χρόνου η ομάδα Mapfre Aspar του σπουδαίου Χόρχε Μαρτίνεθ θα τρέχει στη μεγάλη κατηγορία (ενδεχομένως με κινητήρα Ducati).
Φέτος στη δεύτερη χρονιά του στα 250cc ο Αλβάρο είναι γρήγορος, αλλά αρκετά άτυχος. Μαζί του και η Aprilia που έχει επενδύσει επάνω του κι ας είναι Ισπανός.

Μία νίκη (στο Εστορίλ), μία δεύτερη θέση (στη Βαρκελώνη) και τρεις πολ ποζίσιον επιβεβαιώνουν ότι είναι ένα από τα αστέρια της κατηγορίας, αλλά ο τίτλος φαίνεται να βρίσκεται μακριά.

Το MotoGP τον περιμένει κι ας μην διαδεχθεί τον Χόρχε Λορένθο στον θρόνο των 250cc. Το έγκριτο περιοδικό Solo Moto θεωρεί ότι διαθέτει το… πακέτο για να γίνει καλύτερος από τον υπερβολικό (στις εκδηλώσεις του) Λορένθο και από τον συντηρητικό Πεδρόσα. Καθόλου υπερβολή. Η ομάδα που εργάζεται για λογαριασμό του, κάνει πρωταθλητισμό.



Το SPORT 24 είναι το πρώτο ελληνικό μέσο στο οποίο ο αναβάτης από την Ταλαβέρα ντε λα Ρέινα (η πατρίδα των κεραμεικών) παραχωρεί συνέντευξη.

" Προτιμώ να μην σκέφτομαι το MotoGP. Θέλω να ολοκληρώσω τη σεζόν όσο καλύτερα μπορώ και μετά θα δούμε. Δεν έχω καταθέσει ακόμα τα όπλα για το πρωτάθλημα. Φέτος έχουν γίνει πολλά", εξηγεί ο οδηγός, που έχασε μία σίγουρη νίκη στην Ισπανία («κόλλησε» η μηχανή του και έβγαλε εκτός και τον Μάρκο Σιμοντσέλι) και στην Ιταλία (είχε έξοδο ενώ προηγούνταν).

Παρά τις αναποδιές " φέτος αισθάνομαι καλύτερος, περισσότερο έμπειρος. Η περσινή χρονιά, η πρώτη στα 250cc, ήταν εκπληκτική. Προσαρμόστηκα γρήγορα και κάναμε καλή δουλειά. Είπα στον εαυτό μου ότι για να καταφέρω φέτος να πάρω το πρωτάθλημα, πρέπει να είμαι σταθερός. Έχω να δείξω καλά αποτελέσματα, αλλά η σταθερότητα και η συνέχεια σε αναδεικνύει πρωταθλητή".



Ο μάνατζερ του Ντάνι Πεδρόσα Αλμπέρτο Πουτς ήταν ο πρώτος που αναγνώρισε το ταλέντο του, αλλά την ευκαιρία να τρέξει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του τη χάρισε ένας ποδοσφαιριστής! Ο Κλάρενς Ζέεντορφ είχε στήσει τη δική του ομάδα και με εξαίρεση μία κακή σεζόν (το 2005 όπου προτιμήθηκε το μοτέρ της Honda από της Aprilia), οι δύο πλευρές είχαν αρμονική συνεργασία. " Ζούσε στο Μιλάνο και δεν είχαμε τη δυνατότητα να μιλάμε συχνά. Αγαπάει τις μοτοσικλέτες, όπως και ο Φραντσέσκο Τότι. Ο φίλος μου Ματία (Πασίνι) έχει τρέξει με την ομάδα του Τότι (Totti Top Sport). Μπορεί να μας αρέσουν οι αγώνες μοτοσικλέτας, αλλά όλοι βλέπουμε ποδόσφαιρο".

Το EURO 2008 θα το παρακολουθήσει; " Βέβαια. Τουλάχιστον τους αγώνες της Ισπανίας. Νομίζω ότι βρισκόμαστε στον ίδιο όμιλο" και προσθέτει " νομίζω ότι φέτος δεν πρέπει να σκέφτεστε τη νίκη, γιατί φέτος έχουμε καλή ομάδα. Για εσάς δεν γνωρίζω πολλά".

Θα ήθελε να τρέξει κάποτε στην Ελλάδα; " Και βέβαια. Υπάρχουν πολλές άγνωστες σε μένα πίστες και χώρες. Μου αρέσει να ανακαλύπτω καινούργια πράγματα. Δεν έχω έρθει ποτέ στην Ελλάδα, ούτε θυμάμαι να έχω γνωρίσει Έλληνα, αλλά τη σημαία σας την αναγνωρίζω".

Η στήριξη του κόσμου (το fan club του αριθμεί χιλιάδες μέλη) είναι για τον Άλβαρο το καλύτερο πράγμα του να είναι κανείς διάσημος. Είναι αρκετά φιλικός ακόμα και με τους αντιπάλους, αλλά " το μόνο που με ενδιαφέρει σε ένα αγωνιστικό τριήμερο είναι να κερδίσω. Για αυτό παραμένω συγκεντρωμένος. Ξεκουράζομαι όσο μπορώ, παίρνω καλό πρωινό και φτάνω στην πίστα αρκετή ώρα πριν τον αγώνα. Μου αρέσει να κάνω στρέτσινγκ πριν τον αγώνα".

Ενδιαφέρον έχει και ο τρόπος που προετοιμάζεται τον χειμώνα ενόψει της νέας σεζόν: " Πηγαίνω καθημερινά στο γυμναστήριο, ακολουθώ συγκεκριμένο πρόγραμμα εκγύμνασης. Κάνω αρκετά ποδήλατο και εξασκούμαι στο motocross! Όπως σας είπα είμαι αρκετά ήσυχος. Όταν έχω χρόνο θέλω να βρίσκομαι με την οικογένεια μου και να μοιράζομαι ευχάριστες στιγμές με την κοπέλα και τους φίλους μου".

Δεν επιθυμεί να διαλέξει μεταξύ του Πεδρόσα και του Λορένθο, γιατί " και οι δύο είναι εκπληκτικοί και αρκετά έμπειροι παρά το νεαρό της ηλικίας τους. Δεν με ενδιαφέρουν οι άλλοι, κοιτάζω τον εαυτό μου". Αν χρειαστεί να επιλέξει, προτιμά τον Βαλεντίνο Ρόσι: " Απίστευτος αναβάτης και φοβερός τύπος".

Εν κατακλείδι, ένας εκπληκτικός αναβάτης μπορεί να κερδίσει με μία μέτρια μοτοσικλέτα ή ένας μέτριος αναβάτης έχει τη δυνατότητα να κυριαρχήσει με μία σούπερ μοτοσικλέτα; " Αυτά τα δύο πάνε μαζί. Το ιδανικό set up φέρνει τις επιτυχίες. Αν δέσεις έναν καλό αναβάτη με μία καλή μηχανή, τότε οι νίκες είναι αναπόφευκτο ότι θα έρθουν".



ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΟΝΟΜΑ:Αλβάρο Μπαουτίστα Άρτσε
ΒΑΡΟΣ: 53 κιλά
ΥΨΟΣ: 1μ.65
ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ: Ταλαβέρα ντε λα Ρέινα (Τολέδο)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑ: Λουτσία (της μητέρας)
ΒΙΒΛΙΟ: Κώδικας Ντα Βίντσι
ΤΑΙΝΙΑ: Kill Bill
ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Ελίσα Κάθμπερτ
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Νίκολας Κέιτζ
ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ Ή ΓΚΡΟΥΠ: New Limit-Scream
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ: Toyota Corolla TTE compressor
ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ: Aprilia
ΠΡΩΤΗ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ: Μία αυτόματη 50cc από τα χέρια του πατέρα μου
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ: Μακαρόνια
ΖΩΟ: Καγκουρό
ΧΡΩΜΑ: Κόκκινο
ΑΡΙΘΜΟΣ: 19
ΗΜΕΡΑ: Τα γενέθλιά μου στις 21 Νοεμβρίου
ΕΠΟΧΗ: Καλοκαίρι
ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο κόσμος με μπερδεύει με τον ξάδερφο μου
ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ: Ο εαυτός μου
ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Κανκούν (Μεξικό)
ΒΟΥΝΟ Ή ΘΑΛΑΣΣΑ: Θάλασσα
ΣΠΟΡ: Σκι
ΑΘΛΗΤΗΣ: Μικ Ντούχαν
ΑΝΑΜΝΗΣΗ: Το Grand Prix της Αυστραλίας το 2006 που έγινα παγκόσμιος πρωταθλητής και οι διακοπές στο Μπαλί που ακολούθησαν.
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ: Τους τραυματισμούς μου
ΑΝ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΑΝΑΒΑΤΗΣ: Μάλλον θα ήμουν μηχανικός
ΧΟΜΠΙ: Βόλτες, σκι, ίντερνετ, κινηματογράφος, μουσική και να οδηγώ το αυτοκίνητο μου.
ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΠΙΣΤΑ: Το Άσεν (η παλιά πίστα). Πολύ γρήγορη πίστα, πηγαίνεις με πατημένο το γκάζι και νομίζεις ότι πηγαίνεις αργά.































































TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ