FORMULA 1

Νικητής με... δικό του βραβείο

Νικητής με... δικό του βραβείο
New Image

Η επιστροφή του Ζανάρντι στην Formula 1 τελείωσε πρόωρα και άδοξα όταν αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στην Bmw- Sauber

Ο Ιταλός έχασε και τα δύο πόδια σε μια συντριβή πριν από πέντε χρόνια αλλά δοκίμασε να μπει και πάλι στον μαγικό κόσμο της F1 μέσω του event της BMW αλλά μετά από τρεις γύρους αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω προβλήματος στην στις βαλβίδες της Sauber.

" Φυσικά πάντα θέλεις κάτι περισσότερο και είναι σκληρό όταν το αυτοκίνητο σε εγκαταλείπει", είπε ο Ζανάρντι και συνέχισε: " Οπωσδήποτε, αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν μια φανταστική εμπειρία. Άφησα όμως κάτι μισοτελειωμένο. Διασκέδασα και πήγαινα όλο και γρηγορότερα. Όταν μου δοθεί και πάλι ευκαιρία θα προσπαθήσω".

Αν και 40χρονος πιλότος δεν είχε μια θεαματική σταδιοδρομία στη F1, ο τρόπος οδήγησής του ήταν κάτι παραπάνω από αγωνιστικός. Ο Δρ Κλαούντιο Κόστα που επέβλεπε τον Ζανάρντι μετά από το ατύχημα, είπε για τον ασθενή του:

" Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα επέστρεφε. Είναι ένας πολύ δυνατός άντρας. Το γεγονός πως τον είδα εδώ σήμερα, δίνει το νόημα στην εργασία μου. Είναι μια μεγάλη ημέρα."

Ο Ζανάρντι ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο με 1:27.200 και τελείωσε με 1:19.700. Να σημειωθεί πως στις δοκιμές του Σαββάτου έκανε πάνω από 1:20 και υποσχέθηκε στους μηχανικούς πως την Κυριακή θα σπάσει το φράγμα του 1:20, όπως και έκανε. Για να γίνει κατανοητό πόσο καλό είναι ο χρόνο του Ιταλού, ο τρίτος επίσημος πιλότος της BMW έκανε στην πίστα 1:18.600!

" Έμεινα έκπληκτος από το πόσο γρήγορα πήγε. Αν και δεν θα έπρεπε αφού ξέρω πόσο γρήγορος ήταν παλιά", είπε ο οδηγός της BMW-Sauber, Νικ Χάιντφιλντ.










TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ