FORMULA 1

H Red Bull απάλλαξε τον Χόρνερ από τις κατηγορίες περί απρεπούς συμπεριφοράς

Red Bull Content Pool
RED BULL CONTENT POOL

Η κεντρική Red Bull GmbH της Αυστρίας ολοκλήρωσε την εσωτερική της έρευνα που αφορούσε στις κατηγορίες υπαλλήλου της Red Bull Racing κατά του διευθυντή της ομάδας Κρίστιαν Χόρνερ περί απρεπούς συμπεριφοράς, και ανακοίνωσε ότι απαλλάσσει τον Βρετανό.

Στις αρχές Φεβρουαρίου βγήκε στην επιφάνεια από την ολλανδική εφημερίδα Telegraaf η καταγγελία γυναίκας εργαζομένου στη Red Bull Racing και άμεσα η Red Bull ανακοίνωσε ότι ανέθεσε τη διερεύνηση του θέματος σε εξωτερικό δικηγόρο.

Την ίδια στιγμή, ο Χόρνερ αρνήθηκε όλους τους ισχυρισμούς σε οκτάωρη συνάντησή του με την εταιρεία και τον εντεταλμένο δικηγόρο. Στην πορεία, η Telegraaf επανήλθε με νέο δημοσίευμα ότι ο Βρετανός πρότεινε συμβιβασμό έναντι 600 χιλιάδων λιρών, για να μην πάρει το θέμα δημοσιότητα.

Την έκθεση της έρευνας διάβασε η διοίκηση της αυστριακής εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του Ταϊλανού της ιδιοκτήτη Σαλέρμ Γιουβίντια, του συνιδιοκτήτη Μαρκ Μάτεσιτζ (απογόνου του αποβιώσαντος ιδρυτή της εταιρείας Ντίτριχ Μάτεσιτζ) και του διευθυντή του αθλητικού τομέα Όλιβερ Μίντσλαφ. Η τελική τους απόφαση απαλλάσσει τον Χόρνερ από όλες τις κατηγορίες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας, ο Χόρνερ παρέμενε στη θέση του και έδωσε κανονικά το παρόν τόσο στην παρουσίαση της νέας RB20, όσο και στις δοκιμές εξέλιξης του Μπαχρέιν. Όμως, τις τελευταίες μέρες άρχισε να αυξάνεται η πίεση στη Red Bull να λάβει τις αποφάσεις της από άλλα μέλη της F1, ακόμα και από τη συνεργάτιδά της Ford, σε ένα θέμα που επισκίαζε το πρώτο φετινό GP στο Μπαχρέιν.

Η ανακοίνωση της αυστριακής εταιρείας ανέφερε: “Η ανεξάρτητη έρευνα για τους ισχυρισμούς που έγιναν εναντίον του κ. Χόρνερ έχει ολοκληρωθεί και η Red Bull μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η καταγγελία έχει απορριφθεί. Ο καταγγέλλων έχει δικαίωμα προσφυγής”.

Η Red Bull ποτέ δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες των καταγγελιών, αλλά προχώρησε σε διεξοδικές συνεντεύξεις όλων των εμπλεκόμενων μελών. Και υποστήριξε ότι ολοκλήρωσε την έρευνα με “δίκαιο, αυστηρό και αμερόληπτο” τρόπο.

Και κατέληξε: “Η έκθεση είναι εμπιστευτική και περιέχει τις ιδιωτικές πληροφορίες των μελών και τρίτων που συνέβαλλαν στην έρευνα, και ως εκ τούτου δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω από σεβασμό προς όλους τους ενδιαφερόμενους. Η Red Bull θα συνεχίσει να προσπαθεί να ανταποκρίνεται στα υψηλότερα πρότυπα στο χώρο εργασίας”.

TAGS FORMULA 1 F1 RED BULL ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΧΟΡΝΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ