FORMULA 1

O Χόρνερ περνά από ακροαματική διαδικασία της Red Bull την Παρασκευή (09/02)

Red Bull Content Pool
Ο διευθυντής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ RED BULL CONTENT POOL

Σε δύο μέρες θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του Κρίστιαν Χόρνερ στη διεύθυνση της Red Bull Racing, καθώς η Red Bull θα ακούσει τις απόψεις του Βρετανού σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει περί “απρεπούς συμπεριφοράς” σε υπάλληλο της ομάδας.

Η αυστριακή Red Bull ξεκίνησε έρευνα για την καταγγελία που βαραίνει τον Χόρνερ, και φέρεται να έγινε από γυναίκα εργαζόμενη της Red Bull Racing. Προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των καταγγελιών αυτών, αλλά η γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρει ότι υφίσταται πλήθος αποδεικτικών στοιχείων.

Η Red Bull, δια εκπροσώπου της, ανακοίνωσε ότι ανέθεσε τη διερεύνηση του ζητήματος σε εξωτερικό δικηγόρο, και αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές -εφ’ όσον αποδειχθούν- μεγάλη μερίδα του ευρωπαϊκού Τύπου θεωρεί το μέλλον του Χόρνερ στη RBR και στη Formula 1 επισφαλές.

Η Red Bull τώρα ανακοίνωσε πως “έπειτα από την πληροφόρησή μας για συγκεκριμένους πρόσφατους ισχυρισμούς, η εταιρεία ξεκίνησε μεμονωμένη έρευνα. Η διαδικασία αυτή, που βρίσκεται ήδη εν εξελίξει, γίνεται από εξωτερικό εξειδικευμένο δικηγόρο. Η εταιρεία παίρνει τέτοιου είδους θέματα πολύ σοβαρά, και η έρευνα θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. Δεν θα ήταν πρέπον να κάνουμε κανένα άλλο σχόλιο αυτή τη στιγμή”.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, τώρα έγινε γνωστό ότι -στο πλαίσιο της έρευνας της Red Bull- ο Κρίστιαν Χόρνερ θα έχει συνάντηση με τον εξωτερικό δικηγόρο και της ομάδα των ανθρώπων που διερευνά το θέμα την Παρασκευή (9/02) για να παραθέσει τις απόψεις του για το θέμα. Ο Βρετανός, μιλώντας στην ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf, δήλωσε πως “αρνούμαι κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς”.

Σε μια περίοδο που η Red Bull Racing κυριαρχεί ολοκληρωτικά στη Formula 1, έχοντας πετύχει 21 νίκες στους 22 αγώνες του 2023, η υπόθεση Χόρνερ ενδέχεται να αποσταθεροποιήσει την ομάδα του Μίλτον Κινς, δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσουν οι δοκιμές εξέλιξης της νέας RB20 και των άλλων μονοθεσίων της Formula 1 για το 2024, και τρεις εβδομάδες πριν το πρώτο GP της νέας αγωνιστικής σεζόν.

TAGS FORMULA 1 F1 RED BULL ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΧΟΡΝΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ