ΜΙΧΑΕΛ ΣΟΥΜΑΧΕΡ

Γενέθλια Σουμάχερ: Η μέρα που ο "Σούμι" μπήκε στην προπόνηση της μυθικής Γιουβέντους του 2003

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
©MARIO MANA/LAPRESSE 16-08-2003 TORINO SPORT CALCIO ALLENAMENTO JUVENTUS NELLA FOTO MICHAEL SCHUMACHER SI ALLENA CON LA JUVENTUS SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Ο Μίκαελ Σουμάχερ -που κλείνει σήμερα τα 55 χρόνια του- ήταν ο πρώτος υπεραθλητής της Formula 1, εκείνος που άλλαξε τα δεδομένα της φυσικής κατάστασης των οδηγών, και το απέδειξε βγάζοντας μια πλήρη προπόνηση της ποδοσφαιρικής ομάδας της Γιουβέντους το 2003.

Εκείνη την ημέρα, ο οδηγός-θρύλος της Formula 1 -λάτρης, και ο ίδιος, του ποδοσφαίρου- βρέθηκε στο ίδιο γήπεδο με αστέρες του ποδοσφαιρικού στερεώματος όπως ο Αλεσάντρο ντελ Πιέρο, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο Πάβελ Νέντβεντ και ο Νταβίντ Τρεζεγκέ, που άνηκαν τότε στις τάξεις των “μπιανκονέρι”.

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
Ο Μίκαελ Σουμάχερ με τους ποδοσφαιριστές της Γιούβε το 2003 SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE


Ήταν μια εποχή που ο “Σούμι” όδευε προς το ρεκόρ των έξι παγκοσμίων πρωταθλημάτων της Formula 1. Όμως για τη Γούβε τα πράγματα δεν πήγαιναν τόσο καλά, καθώς θα τερμάτιζε τη σεζόν 2003-’04 τρίτη στο ιταλικό πρωτάθλημα, και θα αποκλείονταν από το Champions League στη φάση των 16. Ο μόνος τίτλος της θα ήταν το ιταλικό Supercup.

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
Ο "Σούμι" με τον Αλεσσάντρο ντελ Πιέρο στο προπονητικό κέντρο της Γιουβέντους το 2003 SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE


Με τη φήμη που είχε πια αποκτήσει στην Ιταλία ο Σουμάχερ, ο πλέον αγαπητός οδηγός της ιστορίας στους τιφόζι μετά τον Ζιλ Βιλνέβ, και την τεράστια ιστορία της Γιουβέντους, αυτή η μέρα στο προπονητικό κέντρο της ομάδας του Τορίνου -υπό τις οδηγίες του προπονητή Μαρτσέλο Λίπι- επεφύλασσε μια “βιβλική” συνύπαρξη του παγκόσμιου αθλητισμού.

TAGS ΜΙΧΑΕΛ ΣΟΥΜΑΧΕΡ MOTORSPORTS FORMULA 1 F1 ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ