FORMULA 1

Formula 1: Ο Μπέρνι Έκλεστοουν συνελήφθη στη Βραζιλία για οπλοκατοχή

Former Formula One boss Bernie Ecclestone walks in the paddock during the first free practice at the Yas Marina racetrack in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Friday Nov. 23, 2018. The Emirates Formula One Grand Prix will take place on Sunday. (AP Photo/Kamran Jebreili)
Former Formula One boss Bernie Ecclestone walks in the paddock during the first free practice at the Yas Marina racetrack in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Friday Nov. 23, 2018. The Emirates Formula One Grand Prix will take place on Sunday. (AP Photo/Kamran Jebreili) AP

Οι αρχές του αεροδρομίου του Βιρακόπος, βόρεια του Σάο Πάουλο, εντόπισαν ένα πιστόλι στις αποσκευές του Μπέρνι Έκλεστοουν και προχώρησαν στη σύλληψη του Βρετανού πρώην εμπορικού διευθυντή της Formula 1.

Ο Μπέρνι Έκλεστοουν επρόκειτο να επιβιβαστεί σε ένα ιδιωτικό τζετ για να πετάξει για την Ελβετία. Όταν επιχείρησε να διασχίσει τον έλεγχο των αποσκευών του αεροδρομίου, το βράδυ της Τετάρτης (25/5), το σύστημα σκαναρίσματος των βαλιτσών έδειξε την ύπαρξη ενός όπλου χειρός LW Seecamp. Το πιστόλι ήταν άδειο, και ο Βρετανός δεν είχε σφαίρες στις αποσκευές του.

Κατά συνέπεια, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 91χρονου και τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου. Εκεί, ο Έκλεστοουν πλήρωσε εγγύηση ύψους 1.177 ευρώ, όπως ανακοίνωσε η Policia Civil, και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος για να πετάξει προς την Ελβετία.

Ο Έκλεστοουν παραδέχθηκε ότι το όπλο είναι της ιδιοκτησίας του. Όπως ανέφερε, το κρατά για λόγους ασφαλείας στη φάρμα του στη Βραζιλία, αλλά δεν γνώριζε ότι το έφερε στις αποσκευές του, και συνεπώς δεν είχε μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα νόμιμης κατοχής του.

Μετά την απώλεια του ελέγχου της Formula 1 το 2017, και την πώληση των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ στην αμερικανική Liberty Media, ο Έκλεστοουν αποσύρθηκε από το σπορ που ο ίδιος αναμόρφωσε ολοκληρωτικά τις τρεις προηγούμενες δεκαετίες. Στα 70 χρόνια της εμπλοκής του στο παγκόσμιο μοτορσπορ, ο Μπέρνι αποκόμισε περιουσία που σήμερα υπολογίζεται από το περιοδικό Forbes στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από το 2017, ο Βρετανός περνά μεγάλο μέρος του χρόνου του στη φάρμα του στη Βραζιλία, μαζί με τη σύζυγό του Φαμπιάνα - και μάλιστα συχνά παρακολουθεί και αγώνες αυτοκινήτων που διαξέγονται στο Σάο Πάουλο και στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Πρόσφατα, μάλιστα, συναντήθηκε και με τον Νέλσον Πικέ, με αφορμή τη θεμελίωση μιας νέας πίστας αγώνων που θα φέρει το όνομα του τρις παγκόσμιου πρωταθλητή της F1. Δύο εκ των τίτλων αυτών ο Πικέ τα είχε κατακτήσει με την Brabham, την οποία είχε στην ιδιοκτησία του ο Έκλεστοουν τη δεκαετία του 1980.

TAGS FORMULA 1 F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ