FORMULA 1

Formula 1: Πώς το καλοκαιρινό ταξίδι στην Αφρική άλλαξε τον Λιούις Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον
Ο Λιούις Χάμιλτον AP IMAGES

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 Λιούις Χάμιλτον πέρασε τις καλοκαιρινές του διακοπές στη Ναμίμπια, τη Ρουάντα, την Κένυα και την Τανζανία, σε ένα ταξίδι που -όπως είπε- έκανε για να «αναζητήσει τις ρίζες» του και το οποίο τον άλλαξε για πάντα.

Ο 37χρονος μίλησε με δέος για όσα συνάντησε, και κυρίως για όσα έζησε, περιδιαβαίνοντας για δύο εβδομάδες την Αφρική.

Έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους κατοίκους των τεσσάρων αυτών χωρών, πέρασε χρόνο με τους ανθρώπους της φύλης Πόκοτ της Κένυας και υποστήριξε ότι με όλα αυτά αισθάνεται πιο κοντά από ποτέ τους προγόνους του.

«Φέτος πέρασα το καλοκαιρινό μου διάλειμμα κάνοντας κάτι που ήθελα να κάνω εδώ και χρόνια» έγραψε, μεταξύ πολλών άλλων αυτές τις δύο εβδομάδες στο Instragram, ο Χάμιλτον. «Επιτέλους ακολούθησα τις ρίζες μου στην Αφρική, και θα ήταν λίγο να πω ότι αυτό το ταξίδι ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία. Ήταν μια αναθεώρηση της ζωής μου. Νιώθω ότι απέκτησα μια διαφορετική οπτική για τη ζωή, ανέπτυξα ακόμα μεγαλύτερη αγάπη για τα ζώα και συνδέθηκα ακόμα περισσότερο με τους αδερφούς μου που μοιράστηκα αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι".

Και συνέχισε: «Σε αυτές τις δύο εβδομάδες έζησα ορισμένες από τις καλύτερες μέρες όλης της ζωής μου. Δεν είμαι ο ίδιος άνθρωπος που ήμουν πριν από αυτό το ταξίδι, όλη η ομορφιά, η αγάπη, η γαλήνη που βίωσα με έκαναν να νιώσω μεταμορφωμένος. Δεν αρκούν οι φωτογραφίες για να αποτυπώσουν το πώς αισθάνομαι τώρα και τι προσπαθώ να πω. Όταν στερεύουν οι λέξεις τα συναισθήματα είναι βαθιά.

Συνδέθηκα με τις ρίζες και την ιστορία μου και νιώθω τώρα που πρόγονούς μου πιο κοντά μου από ποτέ. Ναμίμπια, Ρουάντα, Κένυα και Τανζανία, σας ευχαριστώ. Ευχαριστώ τους ανθρώπους εδώ, τη φύση και την άγρια ζωή. Μας καλωσόρισαν σε κάθε πανέμορφο μέρος που επισκεφτήκαμε. Μας συμπεριφέρθηκαν σαν οικογένειά τους. Στα αδέρφια μου που με συνόδευσαν σε αυτό το ταξίδι, σας ευχαριστώ, Ξέρω ότι θα μιλάμε για αυτό το ταξίδι για πάντα».

Το ταξίδι του Χάμιλτον στη μαύρη ήπειρο ξεκίνησε από τη Ναμίμπια. «Όπου κι αν κοιτάξω νιώθω ότι με περιβάλλει τόση ομορφιά, και νιώθω να έχει βρει ξανά τη θέση μου, και γαλήνιος», έγραψε ο Λιούις από τη χώρα αυτή. «Η πρώτη μου στάση ήταν η Ναμίμπια, ένα από τα πιο εκθαμβωτικά μέρη μου έχω δει με τα μάτια μου. Οι λέξεις και οι φωτογραφίες δεν αποδίδουν την απόλυτη εικόνα. Η βόλτα μας με το αερόστατο ήταν εξωπραγματική. Χρειάστηκε να προσγειωθούμε με το πλάι, και αυτό ήταν κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο μέρος για να περνούσα τις διακοπές μου».

Η επόμενή του στάση ήταν στη Ρουάντα. Στη χώρα του ατελείωτου εμφυλίου και της ασύλληπτης ανθρωπιστικής κρίσης, που η Δύση αρνείται να αντικρίσει. Παρόλα αυτά, ο Χάμιλτον είπε ότι οι άνθρωποι της χώρας τον υποδέχθηκαν με ζεστασιά: «Οι υπέροχοι άνθρωποι εκεί μας επεφύλασσαν χαμόγελα και μουσικές. Αυτό το ταξίδι μου έδειξε πόσο διαφορετική και πλούσια είναι η κουλτούρα εδώ.

»Περπατήσαμε υπέροχα καταπράσινα λιβάδια όπου μας τραγουδούσαν παιδιά, και ανεβήκαμε σε ένα ηφαίστειο όπου συναντήσαμε γορίλες. Ήταν τρομερό θέαμα να τους βλέπουμε στο φυσικό τους περιβάλλον, προστατευμένους από από την κοινότητα γύρω τους. Εδώ είναι που πρέπει να βρίσκονται, στο φυσικό τους χώρο, ελεύθεροι να ζουν με ηρεμία. Ήταν μια ειλικρινά συγκινητική εμπειρία. Ερωτεύθηκα αυτή τη χώρα, ευχαριστούμε που μας δεχθήκατε, ανυπομονώ να επιστρέψω».

Έπειτα, ο Άγγλος πέρασε στην Κένυα. Εκεί «πέρασα χρόνο με τη φυλή Ποκότ, και δεν ήταν μόνο ότι βρέθηκα μαζί τους», είπε. «Το γεγονός ότι με υποδέχθηκαν ήταν κάτι εντελώς ξεχωριστό και μια τεράστια τιμή που δεν τη θεωρώ καθόλου ασήμαντη. Αυτό που ένιωσα εδώ είναι αυτό που νιώθω και με την οικογένειά μου στο σπίτι μου. Είμαστε όλοι οικογένεια, έτσι κι αλλιώς. Θα έχω αυτή την εμπειρία, και όλες τις αναμνήσεις μου από την Κένυα και από αυτό το ταξίδι συνολικά, στην καρδιά μου για πάντα», κατέληξε ο Χάμιλτον.

Photo credits: Twitter / Lewis Hamilton

TAGS FORMULA 1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ