ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ

Formula 1: Οι Άγγλοι γράφουν για τρελή προσφορά της Ferrari στον Χάμιλτον

Ο Κάρλος Σάινθ με τον Λιούις Χάμιλτον
Ο Κάρλος Σάινθ με τον Λιούις Χάμιλτον AP

Η Ferrari φέρεται, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, να προσφέρει συμβόλαιο 40 εκατομμυρίων ευρώ στον Λιούις Χάμιλτον για να μετακομίσει στο Μαρανέλο το 2024. Την ίδια στιγμή, όμως, πρόεδρος της Ferrari Τζον Έλκαν έδινε εγγυήσεις στον Σαρλ Λεκλέρ για την επέκταση του συμβολαίου του.

Δημοσίευμα της Daily Mail προστίθεται στο πλήθος των φημών που κυκλοφορούσαν στη Formula 1 τον τελευταίο καιρό περί ενδεχόμενης ανταλλαγής του Χάμιλτον με τον Σαρλ Λεκλέρ μεταξύ των Ferrari και Mercedes. Αφορμή είναι, φυσικά, η λήξη του συμβολαίου του Βρετανού με τη Mercedes στο τέλος του 2023.

Συγκεκριμένα ισχυρίζεται πως διαθέτει "αποκλειστικές" πληροφορίες περί πρότασης ύψους 40 εκατομμυρίων της Scuderia στον Βρετανό επτάκις πρωταθλητή, για το 2024. Μάλιστα, το δημοσίευμά της συνεχίζει γράφοντας πως ήδη ο Χάμιλτον είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ferrari, Τζον Έλκαν.

Στο πλαίσιο του GP του Μαϊάμι ο Τότο Βολφ κάλμαρε αρκετά τις φήμες αυτές, λέγοντας πως ο Λεκλέρ ναι μεν ενδιαφέρει τη Mercedes F1 "για κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον", και επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις με τον Λιούις για την ανανέωση του συμβολαίου του έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ο Αυστριακός φάνηκε να μην ανησυχεί για ενδεχόμενη απόφαση του Λιούις να αποχωρήσει από την ομάδα - και ο ίδιος ο Βρετανός δηλώνει κατ' εξακολούθηση την επιθυμία του να κλείσει την καριέρα του στη Mercedes.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το ζήτημα δεν είναι οικονομικό - καθώς και οι δύο ομάδες είναι σε θέση να του προσφέρουν τις ίδιες οικονομικές απολαβές για μονοετές συμβόλαιο το 2024. Όλα έχουν να κάνουν με τις προβλέψεις σχετικά με την ανταγωνιστικότητα των μονοθεσίων της Mercedes και της Ferrari του χρόνου, ώστε ο Λιούις να διεκδικήσει με αξιώσεις το όγδοό του πρωτάθλημα-ρεκόρ.

Την ίδια στιγμή, ο Έλκαν επισκέφτηκε το Μαρανέλο για μια σειρά από συναντήσεις με τα υψηλόβαθμα στελέχη της ομάδας σχετικά με την ανταγωνιστικότητα της Scuderia στη F1 - και μία από τις συναντήσεις του αυτές ήταν με τον Σαρλ Λεκλέρ.

Σύμφωνα με πηγές από την Ιταλία, η συζήτηση με τον Μονεγάσκο αφορούσε στην επέκταση του συμβολαίου του -που λήγει στο τέλος του 2024- και δόθηκαν αμοιβαίες εγγυήσεις που δείχνουν να φέρνουν την επέκταση του συμβολαίου ακόμα πιο κοντά. Αυτό είναι κάτι που επιβεβαίωσε στην ιταλική ιστοσελίδα formu1a.uno ο καλά ενημερωμένος Ιταλός δημοσιογράφος Τζιουλιάνο Ντουτσέζα.

Μία από τις εγγυήσεις που δόθηκαν από τη Scuderia στον Λεκλέρ είναι και η πρόσληψη αρκετών κορυφαίων στελεχών του τεχνικού τμήματος, μετά τις μεγάλες απώλειες του Ματία Μπινότο και του Νταβίντ Σάντσεζ. Στους τεχνικούς αυτούς δεν περιλαμβάνονται οι περιόβητοι τρεις -Ενρίκο Μπάλμπο, Πολ Μόναγκαν, Πιέρ Βασέ- που θα προέρχονταν από τη Red Bull.

TAGS ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ FORMULA 1 FERRARI MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ