FORMULA 1

Formula 1: O Μπραντ Πιτ στο Όστιν για τη νέα ταινία της F1

Formula 1: O Μπραντ Πιτ στο Όστιν για τη νέα ταινία της F1
AP

Ο αστέρας του Χόλιγουντ, πρωταγωνιστής της νέας κινηματογραφικής ταινίας που εκτυλίσσεται στη Formula 1, συναντήθηκε -μαζί με τον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ- με τους οδηγούς και τους διευθυντές των ομάδων στο πάντοκ του Όστιν.

Στη νέα ταινία του Χόλιγουντ ο Μπραντ Πιτ θα υποδύεται έναν βετεράνο οδηγό που καθοδηγεί την καριέρα ενός ανερχόμενου νέου ταλέντου. Η ταινία σκηνοθετηθεί από τον Τζόζεφ Κοζίνσκι σε σενάριο του Έρεν Κρούγκερ - που υπέγραψαν, και οι δύο, την τελευταία ταινία Top Gun: Maverick.

Την κινηματογραφική παραγωγή θα αναλάβει ο Μπρουκχάιμερ, που έχει στο ενεργητικό του και την παλιά κλασσική ταινία του NASCAR "Ημέρες Κρετανού", όπως φυσικά και άλλα blockbusters όπως το αρχικό Top Gun, το The Rock, το Con Air και τους Πειρατές της Καραϊβικής. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην παραγωγή εμπλέκεται και η Apple και ο Λούις Χάμιλτον, μαζί με τη μάναζτέρ του, Πένι Τόου.

Ο Μπραντ Πιτ με τον Σαρλ Λεκλέρ
Ο Μπραντ Πιτ με τον Σαρλ Λεκλέρ SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Η συνάντηση των Πιτ και Μπρουκχάιμερ με τους διευθυντές των ομάδων της Formula 1 έγινε στο motorhome της F1 στο πάκτοκ του Όστιν, στο Τέξας, όπου αυτό το τριήμερο φιλοξενείται το GP ΗΠΑ. Σκοπός των πρώτων ήταν να δώσουν μια πρώτη ιδέα στους ανθρώπους του σπορ για όσα σκοπεύουν να κάνουν, με την επίδειξη της ανάλογης τεχνολογίας ψηφιακών εφέ.

Φημολογείται ότι από τις ομάδες ζητήθηκε να παρέχουν μονοθέσια για την παραγωγή, καθώς ο Κοζίνσκι τόνισε πως η κινηματογράφηση αληθινών αυτοκινήτων Formula 1 είναι κρίσιμη παράμετρος για την παραγωγή. Επιπλέον, η F1 θα παρέχει την πλήρη υποστήριξή της, που εκτός των άλλων περιλαμβάνει και κανονικά γυρίσματα της ταινίας στα GP των προσεχών ετών.

Ο Κοζίνσκι είπε, συγκεκριμένα: "Η ιδέα είναι να αποτυπώσουμε αυτόν τον κόσμο με τον πιο αυθεντικό τρόπο που είναι δυνατός, να κινηματογραφήσουμε αληθινά αυτοκίνητα σε αληθινούς αγώνες και να δώσουμε στο κοινό την αίσθηση του να βρίσκεσαι σε ένα από αυτά τα αυτοκίνητο.

Υπάρχουν μόνο 20 οδηγοί στον κόσμο. Ίσως αυτό είναι το πιο κλεισό κλαμπ που υπάρχει. Οπότε θα είναι μια μοναδική, και διασκεδαστική, πρόκληση, να βρούμε τον τρόπο να το πετύχουμε".

Η ταινία των Πιτ και Μπρουκχάιμερ επαναφέρει τη Formula 1 στο Χόλιγουντ μετά από τις συναπτές δεκαετίες ηγεσίας του σπορ από τον Μπέρνι Έκλεστοουν, που ήταν διαβόητος για την άρνησή του να επιτρέψει τέτοιες παραγωγές. Κι αν κρίνουμε από το Driven του Σιλβέστερ Σταλόνε, που ήταν να γυριστεί στη F1 πριν ναυαγήσει η συμφωνία, μάλλον ο Μπέρνι ορθώς έπραττε.

TAGS FORMULA 1 F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ