GP ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ

Formula 1: Ο Λεκλέρ ταχύτερος στις τρίτες δοκιμές της βροχερής Σιγκαπούρης

Ο πιλότος της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ
Ο πιλότος της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ ASSOCIATED PRESS

Σε υγρή άσφαλτο, λόγω της καταρρακτώδους βροχής που προηγήθηκε της τρίτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών στη Μαρίνα Μπέι, ο Σαρλ Λεκλέρ σημείωσε με τη Ferrari F1-75 τον πρώτο χρόνο με διαφορά μισού δευτερολέπτου από τον Μαξ Φερστάπεν.

Οι τρίτες ελεύθερες δοκιμές του 17ου φετινού γύρου της Formula 1 καθυστέρησαν, λόγω της βροχής, κατά μισή ώρα να ξεκινήσουν - που σημαίνει ότι οι ομάδες και οι οδηγοί είχαν μόνο 30 λεπτά στη διάθεσή τους πριν από τις σημερινές (1/10, 16:00) δοκιμές κατάταξης του GP Σιγκαπούρης.

Το δεύτερο ημίωρο ξεκίνησε με τα πλήρως βρόχινα ελαστικά, αλλά σύντομα οι οδηγοί διαπίστωσαν -χάρη και στην προσπάθεια των οργανωτών να στεγνώσουν το σιρκουί- ότι ήταν εφικτό να μπουν στην Μαρίνα Μπέι με ενδιάμεσα βροχής.

Στο δεκάλεπτο ο Μαξ Φερστάπεν ανέβηκε στην κορυφή των χρόνων με αυτή τη γόμα, αλλά η διαρκής βελτίωση της πρόσφυσης της ιδανικής γραμμής είχε ως αποτέλεσμα ο ταχύτερος χρόνος να πέφτει διαρκώς - με τον Ολλανδό να τον ανακτά με κάθε του πέρασμα. Ώσπου, ο Λεκλέρ έκανε δύο ταχύτερους γύρους και έμεινε στην κορυφή μέχρι την καρό σημαία.

Οι διαφορές ήταν χαώδεις: όχι μόνο το μισό δευτερόλεπτο που απείχε ο Φερστάπεν από τον Λεκλέρ, αλλά και το άλλο μισό που υστέρησε ο Κάρλος Σάινθ στην τρίτη θέση και τα ακόμη έξι δέκατα του Φερνάντο Αλόνσο με την Alpine στην τέταρτη.

Ο Σέρτζιο Πέρεζ έμεινε 1,75'' μακριά από τον Λεκλέρ, έχοντας διακόψει πρόωρα τον τελευταίο του γρήγορο γύρο, ενώ οι δύο Mercedes ήταν με τον Τζορτζ Ράσελ (9ος) και Λιούις Χάμιλτον (12ος) πάνω από τρία δευτερόλεπτα μακριά. Ο τελευταίος βγήκε στην πίστα για μόλις επτά γύρους - σε μια περίοδο δοκιμών που, παρά τις συνθήκες, δεν επεφύλασσε κανένα ιδιαίτερο απρόοπτο.

Formula 1: Ο Λεκλέρ ταχύτερος στις τρίτες δοκιμές της βροχερής Σιγκαπούρης
TAGS GP ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ FORMULA 1 ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ