FORMULA 1

Formula 1: Με μια φωτογραφία η Ferrari απάντησε στις φήμες για ένταση μεταξύ Λεκλέρ - Μπινότο

Η φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ferrari
Η φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ferrari CREDIT: @SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Η Ferrari δημοσίευσε τη φωτογραφία των Σαρλ Λεκλέρ και Ματία Μπινότο, να δίνουν τα χέρια χαμογελαστοί στο Άμπου Ντάμπι, μετά τα δημοσιεύματα ότι «έχουν μήνες να μιλήσουν μεταξύ τους».

Η πληροφορία περί της έντασης στη σχέση του Σαρλ Λεκλέρ με τον Μπατία Μπινότο δεν είναι μια απλή φήμη στο πάντοκ της F1, αλλά δημοσιεύθηκε στην έγκυρη γαλλική εφημερίδα «L' Equipe», με τη διευκρίνιση ότι ξεκίνησε από το λάθος της Scuderia στη στρατηγική του Λεκλέρ στο GP Βρετανίας τον περασμένο Ιούνιο.

Υπό το φως του δημοσιεύματος αυτού, και δεδομένου ότι ο Λεκλέρ είναι Μονεγάσκος, η Ferrari δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα της για τα media τη συγκεκριμένη φωτογραφία - των Σαρλ Λεκλέρ και Ματία Μπινότο να δίνουν τα χέρια χαμογελαστοί στο Άμπου Ντάμπι.

Θα μπορούσε να είναι και μια τυχαία φωτογραφία, αλλά ο χρονισμός της δημοσίευσής της είναι ιδιαίτερα εύστοχος για να είναι συμπτωματικός. Κι επίσης, με τη χθεσινή της ανακοίνωση ότι «οι φήμες είναι παντελώς αβάσιμες», η Scuderia επιβεβαίωσε τη βαρύτητα που δίνει στα δημοσιεύματα.

Η συνάντηση Μπινότο - Βασέρ

Ο Ματία Μπινότο στο μεταξύ, σύμφωνα με το έτερο δημοσίευμα της ιταλικής «La Gazzetta dello Sport», τον Ιανουάριο -με απόφαση του προέδρου της Ferrari, Τζον Έλκαν- θα δει την πόρτα της εξόδου από τη διεύθυνση της Scuderia. Και το επικρατέστερο όνομα που ακούγεται για τη διαδοχή του είναι του νυν αγωνιστικού διευθυντή της Alfa Romeo F1, Φρεντ Βασέρ.

Οι φήμες «πήραν φωτιά» στο Άμπου Ντάμπι όταν ο Μπινότο και ο Βασέρ είχαν κατ΄ιδίαν συνάντηση. Όμως, θυμίζουμε ότι η Alfa Romeo του Βασέρ προμηθεύεται κινητήρες από τη Ferrari, όπως και η Haas του Γκούντερ Στάινερ, που δήλωσε: «Ο Ματία μας πήρε με το αυτοκίνητό του από τη συνάντηση της Επιτροπής F1, αυτό ήταν όλο. Συζητήσαμε, αλλά πάντα αυτό κάνουμε».

Σήμερα το πρωί, ο Μπινότο είχε κληθεί στη συνέντευξη Τύπου να σχολιάσει όλα τα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν, μετά την επίσημη ανακοίνωση της Ferrari, και είπε πως νιώθει«πολύ άνετα» για το μέλλον του στη Scuderia.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι συζήτησε με τον πρόεδρο της Ferrari Τζον Έλκαν μόλις βγήκαν οι φήμες στην επιφάνεια, πριν δημοσιευθεί η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας. «Προφανώς μόλις βγήκαν αυτές οι φήμες είχαμε μια κουβέντα με τον πρόεδρό μου, Τζον Έλκαν. Συζητήσαμε ανοιχτά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάμε μπροστά», είπε ο Μπινότο.

Και συνέχισε: «Έτσι, αποφασίσαμε να βγάλουμε μια ανακοίνωση διότι αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να βάλουμε τέλος στη φημολογία. Ξεκάθαρα υπάρχει φημολογία, αναμφίβολα χωρίς καμία βάση. [Οι φήμες] θα υπάρχουν πάντα. Όλα έχουν να κάνουν με τη Ferrari, και κυρίως με το γεγονός ότι δεν πρέπει να τις αφήσουμε να μας αποσπάσουν την προσοχή».

Ο Μπινότο, που ενορχήστρωσε την επιστροφή της Ferrari στον πρωταθλητισμό μετά από 15 χρόνια, έχοντας αντικαταστήσει τον Μαουρίτσιο Αριβαμπένε το 2019, δέχεται δρυμεία κριτική φέτος για τα λάθη στρατηγικής, τα προβλήματα αξιοπιστίας και άλλα προβλήματα που δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Μαρανέλο να κερδίσει τους τίτλους της F1, παρότι στο πρώτο μισό της σεζόν είχε το ταχύτερο μονοθέσιο όλων.

Σε ερώτηση αν μπορεί να δηλώσει κατηγορηματικά ότι θα είναι ο διευθυντής της Ferrari F1 το 2023, ο Μπινότο αποκρίθηκε: «Προφανώς δεν είναι στο δικό μου χέρι να το αποφασίσω αυτό, αλλά νιώθω αρκετά άνετα. Ο λόγος που αισθάνομαι άνετα είναι ότι έχω πάντοτε ανοιχτές, ειλικρινείς και εποικοδομητικές συζητήσεις με τα αφεντικά μου, με τον πρόεδρό μου, και όχι μόνο για το προσεχές χρονικό διάστημα, αλλά και μακροχρόνια.

»Αν κάνουμε μια αναδρομή της χρονιάς, είχαμε ορισμένα σκαμπανεβάσματα. Σήμερα δεν έχουμε το ταχύτερο αυτοκίνητο στην πίστα. Αλλά πιστεύω ότι πετύχαμε το βασικό μας στόχο, που ήταν να ξαναγίνουμε ανταγωνιστικοί και να μάθουμε καλά τα αυτοκίνητα του 2022. Υπάρχουν ακόμα πολλοί τομείς στους οποίους πρέπει να προοδεύσουμε, αλλά η ομάδα πίσω στο εργοστάσιο έχει αφοσιωθεί πλήρως στο 2023, προσπαθεί να βελτιωθούμε».

Ο Ιταλός κατέληξε: «Επιπλέον, η χρονιά μας φέτος ήταν εξαιρετική από άποψη ταχύτητας στις κατατακτήριες και πολ ποζίσιονς. Δεν ήταν εξίσου καλή από άποψη ταχύτητας στον αγώνα, συνεπώς πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτόν τον τομέα. Η στρατηγική γίνεται πιο εύκολη αν έχεις ένα δυνατό αυτοκίνητο στον αγώνα. Οπότε ναι, νιώθω άνετα. Και ακόμα περισσότερο, είμαι απόλυτα αφοσιωμένος σε όσα πρέπει να κάνουμε και επικεντρώνομαι στην ομάδα».

Photo credits: Scuderia Ferrari Press Office


TAGS FORMULA 1 FERRARI ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ