MOTORSPORTS

Formula 1, Μάγκνουσεν: "Ούτε καν είχα ονειρευτεί ποτέ μια πολ ποζίσιον"

Ο Κέβιν Μάγκνουσεν στο GP της Βραζιλίας
Ο Κέβιν Μάγκνουσεν στο GP της Βραζιλίας HAAS F1 MEDIA

Ο παντελώς απρόσμενος κάτοχος της πολ ποζίσιον του GP Βραζιλίας, Κέβιν Μάγκνουσεν, δήλωσε έκπληκτος όπως όλοι για το επίτευγμά του στις βροχερές συνθήκες του Ιντερλάγκος, και υποσχέθηκε "φουλ επίθεση" στον αγώνα Σπριντ το Σαββατόβραδο.

Ο Δανός οδηγός της Haas, Κέβιν Μάγκνουσεν, έκανε έναν εξαίρετο γύρο με τα μαλακά ελαστικά για στεγνό σε μια πίστα που κατά τόπους ήταν βρεγμένη, στο 8ο λεπτό της τρίτης περιόδου των δοκιμών κατάταξης του GP Βραζιλίας. Αμέσως μετά το γύρο του, η έξοδος του Τζορτζ Ράσελ άφησε τη Mercedes του κολλημένη στην αμμοπαγίδα, το Q3 διακόπηκε με κόκκινες σημαίες, και η βροχή άρχισε να πέφτει - που σήμαινε ότι κανείς δεν θα ήταν σε θέση πια να βελτιώσει το χρόνο του.

Στη ραδιοεπικοινωνία προς την ομάδα του, τη Haas, ο Μάγκνουσεν είπε πως "ποτέ, ποτέ δεν έχω αισθανθεί έτσι στη ζωή μου", και φυσικά πανηγύρισε έξαλλα την πρώτη πολ ποζίσιον της καριέρας του, αλλά και της Haas, όταν πλέον όλα είχαν τελειώσει.

Έτσι, ο Δανός θα εκκινήσει επικεφαλής τον αγώνα Σπριντ των 24 γύρων το βράδυ του Σαββάτου (12/11, 21:30 ώρα Ελλάδας), που θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης του κυρίως GP της Κυριακής.

"Ούτε καν το είχα ονειρευτεί ποτέ, είναι απίστευτο" είπε στο τέλος, στο παρκ φερμέ. "Δεν έχω ιδέα τι να πω. Η ομάδα με έβγαλε στην πίστα ακριβώς τη σωστή στιγμή. Ήμασταν πρώτοι στην έξοδο των πιτς, κάναμε έναν αρκετά αξιοπρεπή γύρο, και είμαστε στην πολ ποζίσιον. Είναι απίστευτο".

Ο Μάγκνουσεν δεν είχε καν θέση στη F1 στα ξεκινήματα της φετινής χρονιάς, αλλά κλήθηκε αιφνιδίως από τον διευθυντή της Haas F1, Γκούντερ Στάινερ, να αντικαταστήσει τον Ρώσο Νικίτα Μαζέπιν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου.

Και φυσικά σήμερα στάθηκε σε αυτό: "Ευχαριστώ τον Τζιν [Χαας, ιδιοκτήτη της ομάδας] και τον Γκούντερ και όλη την ομάδα για αυτή την ευκαιρία. Γύρισα φέτος μετά από έναν χρόνο απουσίας, και ήταν ένα απίστευτο ταξίδι. Σας ευχαριστώ. Θα βγω σε φουλ επίθεση, ας διεκδικήσουμε κάτι ωραίο".

Όσο για τον Μαξ Φερστάπεν, ο Ολλανδός εξήγησε ότι έχασε τη σημερινή πολ ποζίσιον λόγω ενός οδηγικού του λάθος στον γρήγορο γύρο του στο Q3: "Ξέραμε ότι όλα θα κρίνονταν από αυτόν τον έναν γύρο, διότι υπήρχε το ενδεχόμενο της βροχής. Νομίζω όπως ήμουν το τέταρτο ή πέμπτο αυτοκίνητο, και είχα ένα μπλοκάρισμα στα φρένα στη στροφή 8. Αυτό φυσικά μου κόστισε την πολ ποζίσιον σήμερα", είπε ο Ολλανδός.

Και κατέληξε: "Και πάλι όμως, σε σύγκριση με τον κανονικό μας ανταγωνισμό αύριο, δείχνουν καλά τα πράγματα. Και σε αυτές τις συνθήκες μπορούν να συμβούν τα πάντα. Είμαστε ακόμα στις μπροστινές θέσεις, που είναι το πιο σημαντικό"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ