FORMULA 1

Formula 1, GP Σιγκαπούρης: Κρατά τη νίκη του ο Πέρεζ παρά την τιμωρία του

Red Bull driver Sergio Perez of Mexico steers his car during the third practice session ahead of the Formula One Grand Prix at the Spa-Francorchamps racetrack in Spa, Belgium, Saturday, Aug. 27, 2022. The Belgian Formula One Grand Prix will take place on Sunday. (AP Photo/Olivier Matthys)
Red Bull driver Sergio Perez of Mexico steers his car during the third practice session ahead of the Formula One Grand Prix at the Spa-Francorchamps racetrack in Spa, Belgium, Saturday, Aug. 27, 2022. The Belgian Formula One Grand Prix will take place on Sunday. (AP Photo/Olivier Matthys) AP

Ο Σέρτζιο Πέρεζ τιμωρήθηκε τελικά για τα όσα έκανε κατά τη διάρκεια του αυτοκινήτου ασφαλείας στη Σιγκαπούρη, ωστόσο αυτό δεν άλλαξε το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Μεξικανό να κρατά τη νίκη.

Δεν θα έχουμε τελικά αλλαγή αποτελέσματος στο Grand Prix της Σιγκαπούρης. Οι αγώνες σχεδόν τρεις ώρες μετά τον αγώνα εξέδωσαν την απόφασή τους.

Αυτή ήταν τριπλή όπως ήθελε η Ferrari, αλλά όχι εκείνη που επιθυμούσε η Scuderia για να πάει η νίκη στον Λεκλέρ. Συγκεκριμένα ο Μεξικανός τιμωρήθηκε με ποινή πέντε δευτερολέπτων, δύο βαθμούς ποινής καθώς και αυστηρή επίπληξη.

Όλα τα παραπάνω δεν άλλαξαν το αποτέλεσμα, αφού ο Πέρεζ τερμάτισε 7,5 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Μονεγάσκο. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης ο Μονεγάσκος ανάμεσα στη στροφή 13 και 14 δεν είχε απόσταση δέκα μονοθεσίων όπως προβλέπει ο σχετικός κανονισμός.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι αγωνοδίκες είχαν κάνει παρατήρηση προς την ομάδα πως το ίδιο συνέβη και νωρίτερα (στην πρώτη παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας) στις στροφές 9 και 10 κάτι που μεταφέρθηκε στον Πέρεζ. Έτσι, αφού υπήρξε δεύτερη παραβίαση οι αγωνοδίκες επέβαλλαν την ποινή των 5 δευτερολέπτων.

Η Ferrari ήθελε να επιβληθεί ανάλογη ποινή στον Πέρεζ και για το γεγονός ότι στο δέκατο γύρο πάλι στο ίδιο σημείο δεν είχε την απαιτούμενη απόσταση από το αυτοκίνητο ασφαλείας, αλλά ο Μεξικανός απολογήθηκε και οι αγωνοδίκες του επέβαλαν επίπληξη.

Φυσικά, αναμένεται να υπάρξει αντίδραση από την πλευρά της Ferrari.

TAGS FORMULA 1 F1 GP ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ