FORMULA 1

Formula 1, GP Μεγάλης Βρετανίας: O Σάινθ ταχύτερος στις στεγνές δεύτερες δοκιμές του Σίλβερστοουν

Ο Κάρλος Σάινθ στο GP του Σίλβερστοουν
Ο Κάρλος Σάινθ στο GP του Σίλβερστοουν FERRARI MEDIA

Σε στεγνές συνθήκες αυτή τη φορά, ο Κάρλος Σάινθ σημείωσε τον ταχύτερο γύρο της πρώτης μέρας δοκιμών του GP Βρετανίας, εμπρός από δύο Βρετανούς -τους Λιούις Χάμιλτον και Λάντο Νόρις- που άφησαν εκτός τριάδας τους δύο διεκδικητές του τίτλου Φερστάπεν και Λεκλέρ

Σε αντίθεση με την πρώτη μεσημεριανή περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του GP Βρετανίας, 10ου φετινού γύρου της Formula 1, η πίστα του Σίλβερστοουν ήταν ηλιόλουστη και η άσφαλτός της στεγνή - και σε αυτές τις συνθήκες ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari πέτυχε τον πρώτο χρόνο, με διαφορά μικρότερη από δύο δέκατα από το δίδυμο των Βρετανών Λιούις Χάμιλτον και Λάντο Νόρις της Mercedes και της McLaren αντίστοιχα.

Στα αρχικά στάδια της δεύτερης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών τον πρώτο χρόνο κατείχε ο Μαξ Φερστάπεν με την αναβαθμισμένη Red Bull RB18, τον οποίο είχε πετύχει με τη μέση γόμα. Σύντομα ο Σαρλ Λεκλέρ, με την επίσης σημαντικά εξελιγμένη για αυτόν τον αγώνα Ferrari F1-75, κατέβασε το χρόνο κατά επτά δέκατα με την ίδια γόμα, και ακολούθησε ο ομόλογός του Σάινθ ένα δέκατο πιο πίσω.

Στη συνέχεια οι δύο οδηγοί της Scuderia εναλλάσσονταν στην κορυφή των χρόνων, ρίχνοντας διαδοχικά τον ταχύτερο γύρο διαρκώς με τη μέση γόμα, καθώς ο Φερστάπεν παρέμενε περίπου τέσσερα δέκατα μακριά τους. Για αρκετό διάστημα ο Λεκλέρ ήταν επικεφαλής με χρόνο 1:29.639, με τον Σάινθ 81 χιλιοστά πίσω του.

Ο Λάντο Νόρις ήταν από τους πρώτους που έβαλαν τη μαλακή γόμα για την προσομοίωση των κατατακτήριων δοκιμών και ανέβηκε για λίγο επικεφαλής, με 1:29.118, αλλά πολύ σύντομα ο Σάινθ απάντησε παρότι είχε μια τρομακτική στιγμή στην πολύ γρήγορη στροφή Copse, αλλά χωρίς συνέπειες.

Ο Ισπανός αμέσως μετά κατέβασε τον πρώτο χρόνο στο 1:28.942, που θα έμενε ο ταχύτερος της ημέρας, ενώ με την ίδια γόμα -και τη βαρέως ανανεωμένη Mercedes W13- ο Χάμιλτον τον πλησίασε στα 0,163 δευτερόλεπτα και ο Λάντο Νόρις μόλις 13 χιλιοστά πίσω από το συμπατριώτη του.

Και οι δύο άφησαν πίσω τους τον Φερστάπεν και τον Λεκλέρ, που έμειναν με τον τέταρτο και πέμπτο χρόνο -στα δύο και τεσσεράμισι δέκατα μακριά- καθώς ο δεύτερος δεν είχε έναν καθαρό γρήγορο γύρο με τη μαλακή γόμα.

Μέσα στην εξάδα βρέθηκε και πάλι ο Φερνάντο Αλόνσο, με την Alpine A522 που εμφανίστηκε στο Σίλβερστοουν με ορισμένες από τις ιδέες που χρησιμοποιεί και η Ferrari στην F1-75. Ο Ισπανός ήταν ταχύτερος και από τον Σέρτζιο Πέρεζ με την έτερη RB18 και από τον Τζορτζ Ράσελ με τη Mercedes W13.

Αντίθετα, ο Σεμπάστιαν Φέτελ κλήθηκε από την Aston Martin νωρίς στα πιτς, καθώς η ομάδα διαπίστωσε κάποια δυσλειτουργία του δαπέδου μετά από τις νέες αλλαγές που έκανε σε αυτό για το GP Βρετανίας. Αντίθετα, με το άλλο πράσινο μονοθέσιο, ο Λανς Στρολ μπήκε μέσα στη δεκάδα.

Αύριο, Σάββατο 2/7, η τρίτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του βρετανικού αγώνα θα ξεκινήσει στις 14:00 και οι δοκιμές κατάταξης στις 17:00 (με LIVE περιγραφή από το SPORT24).

TAGS FORMULA 1 F1 GP ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ