FERRARI

Formula 1, Ferrari: Διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες για Άλμπον και Σάινθ

Ο Σάινθ στο GP της Βαρκελώνης
Ο Σάινθ στο GP της Βαρκελώνης AP PHOTO/JOAN MONFORT

Η Ferrari, μέσω του διευθυντή της Φρεντ Βασέρ, αρνήθηκε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα στην Ιταλία πως υφίσταται η σκέψη αντικατάστασης του Κάρλος Σάινθ με τον Άλεξ Άλμπον.

Το συμβόλαιο του Κάρλος Σάινθ με την ομάδα του Μαρανέλο λήγει στο τέλος του 2024 και δεν έχουν αρχίσει ακόμη οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών για την ανανέωσή του. Όπως δεν έχουν αρχίσει και οι αντίστοιχες με τον Σαρλ Λεκλέρ.

Την ίδια στιγμή, εξακολουθούν να υφίστανται οι φήμες ότι ο Ισπανός ενδιαφέρεται το 2025 να κάνει τη μετάβαση στη Sauber, ώστε να αποκτήσει το 2026 -όταν η ομάδα του Χίνβιλ μετονομαστεί σε Audi- το ρόλο του ηγέτη που δεν έχει στη Ferrari.

Μέσα σε όλα αυτά, στην Ιταλία συντηρούνται οι φήμες περί αντικατάστασης του Ισπανού στη Scuderia με τον Άλεξ Άλμπον (και άλλες που κάνουν λόγο για τον Λάντο Νόρις), καθώς ο Άλμπον σημειώνει όλο και περισσότερες εντυπωσιακές εμφανίσεις με τη Williams φέτος.

Ο Αγγλο-Ταϊλανδός έχει πολυετές συμβόλαιο με τη Williams με δημοσίως απροσδιόριστη λήξη - αλλά σίγουρα περιλαμβάνει και το 2024. Όμως, πρόσφατα ο σύμβουλος της Red Bull -για την οποία ο Άλμπον οδηγούσε στο παρελθόν- Χέλμουτ Μάρκο είπε ότι ο Άλμπον "δυστυχώς είναι δεμένος στη Williams μέχρι το τέλος του 2025".

Ο Φρεντ Βασέρ έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Άλμπον -στη Formula 3- αλλά αρνήθηκε ότι ενδιφέρεται να τον φέρει στο Μαρανέλο: "Δεν ξέρω από πού προέρχονται αυτές οι φήμες. Είχα τον Άλμπον [στην ομάδα μου] στο παρελθόν και είμαστε φίλοι. Αλλά αν ένας δημοσιογράφος με ρωτήσει αν ο Άλεξ κάνει αυτό τον καιρό καλή δουλειά, θα πω ναι.

Αυτό δεν σημαίνει ότι με ενδιαφέρει να τον προσλάβω. Νομίζω πως έχει συμβόλαιο με τη Williams για το 2024 και η ομάδα αυτή επενδύει βαρέως" είπε ο Γάλλος στην ιταλική ιστοσελίδα του δικτύου Motorsport.com.

AP Photo/Andre Penner
Άλεξ Άλμπον AP PHOTO/ANDRE PENNER


Κι όντως, ο νέος διευθυντής της Williams F1 Τζέιμς Βάουλς επιβεβαίωσε ότι θα ήθελε να χτίσει το μέλλον της ομάδας πάνω στον Άλμπον: "Ναι. Έχει τις αρετές του ηγέτη. Υπάρχουν τομείς για τους οποίους συζητούμε σχετικά με το πώς μπορεί να κάνει περισσότερα, αλλά ξεκάθαρα έχει ό,τι χρειάζεται για να ωθήσει προς τα μπροστά τον οργανισμό μας. Όπως έχω πει, ειλικρινά ελπίζω να είναι μέρος του μέλλοντός μας" είπε ο Βρετανός.

Πίσω στον Βασέρ, μιλώντας για τον Σάινθ ο Γάλλος είπε: "Ο Κάρλος είναι πολύ σταθερός. Είναι σε θέση να διαχειρίζεται το ρυθμό του και το καταφέρνει λίγο καλύτερα από τον Σαρλ [Λεκλέρ]. Δεν οδηγεί το αυτοκίνητο πέρα από τις δυνατότητές του, αλλά δεν έχει και τις μεγάλες κορυφώσεις του Σαρλ όταν, για παράδειγμα, κερδίζει τις πολ ποζίσιονς.

Ορισμένες φορές [ο Σάινθ] είναι πολύ κοντά [στον Λεκλέρ]. Στο Μαϊάμι, μέχρι την τελευταία στροφή, είχε στα χέρια του την πολ ποζίσιον. Περιορίζει τα μεγάλα λάθη και είναι πάντα εκεί", πρόσθεσε ο Γάλλος ηγέτης της Scuderia.

Και σε ερώτηση για τους λόγους που δεν έχει ξεκινήσει, τουλάχιστον τυπικά, η διαδικασία ανανέωσης των συμβολαίων των δύο οδηγών της ομάδας, ο Βασέρ απάντησε: "Ήμουν ξεκάθαρος με την ομάδα στην αρχή της χρονιάς, όπως και με τους οδηγούς. Πρέπει να μάθω την ομάδα και αυτή η διαδικασία απαιτεί μήνες. Έχουν ακόμα έναν χρόνο να απομένει στα συμβόλαιά τους. Δεν είναι αυτό ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί τώρα.

Αναμφίβολα θα το συζητήσουμε στο μέλλον, αλλά δεν είναι η βασική μας ανησυχία. Η προτεραιότητα για όλους είναι να εστιάσουν την ομάδα, ειδικά για αυτή τη σεζόν. Δεν θέλω κανένα στοιχείο περισπασμού. Υπήρξε ένα άρθρο που έγραφε ότι ο Κάρλος πηγαίνει στην Audi. Ας το ξεχάσουμε", κατέληξε ο Γάλλος.

TAGS FERRARI F1 FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ