FORMULA 1

Φέτελ: "Ο Σουμάχερ ήταν ένας ήρωας της γενιάς μου"

Flo Hagena / Red Bull Content Pool
Οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Μίκαελ Σουμάχερ στον Αγώνα των Πρωταθλητών (Race of Champions) του 2011 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας FLO HAGENA / RED BULL CONTENT POOL

Με αφορμή την επερχόμενη 10η πικρή επέτειο του ατυχήματος του Μίκαελ Σουμάχερ, ο Σεμπάστιαν Φέτελ μίλησε για τον αντίκτυπο του μεγάλου πρωταθλητή στους οδηγούς της εποχής του, λέγοντας ότι θα παραμείνει για πάντα ένα ορόσημο της ιστορίας του παγκόσμιου αθλητισμού.

Στις 29 Δεκεμβρίου συμπληρώνονται 10 χρόνια από την ημέρα που μια πτώση του Μίκαελ Σουμάχερ ενώ έκανε σκι στο γαλλικό θέρετρο του Μαριμπέλ, στις Άλπεις, τον άφησε με βαριές εγκεφαλικές κακώσεις. Έκτοτε, ο Γερμανός βρίσκεται απόλυτα προστατευμένος από την οικογένειά του, στο σπίτι τους στην Ελβετία.

Ενόψει της λυπηρής αυτής επετείου, πολλοί πρωταγωνιστές της Formula 1 έχουν εκφράσει με αρκετά συγκινητικά λόγια την ανάμνησή τους από τον 'Σούμι', και την εκτίμησή τους προς τον Γερμανό επτάκις πρωταθλητή της Formula 1, και τώρα σε αυτούς προστέθηκε και ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Τετράκις πρωταθλητής με τη Red Bull την περίοδο 2010-'13, ο Φέτελ βρισκόταν στο απόγειό του την εποχή που ο Μίκαελ Σουμάχερ ολοκλήρωνε το τελευταίο του πέρασμα από τη F1, με τη Mercedes, πριν αποχωρήσει οριστικά από το σπορ στο τέλος του 2012.

AP Photo/Gero Breloer
Ο Μίκαελ Σουμάχερ με τη Mercedes και ο Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Red Bull στον πρώτο αγώνα της F1 του 2010 στο Μπαχρέιν AP PHOTO/GERO BRELOER

Ο Φέτελ από πολλές απόψεις θεωρήθηκε στη Γερμανία ως ο 'νέος Σουμάχερ', ειδικά όταν κατέκτησε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο το 2010. Με τη μετακίνησή του στη Ferrari το 2015 ο 'Σεμπ' δεν έκρυψε την επιθυμία του να γίνει και εκείνος πρωταθλητής με τη Scuderia, όμως -σε μια δύσκολη περίοδο για την ομάδα του Μαρανέλο- δεν τα κατάφερε.

Στα σπορ τα πράγματα προχωρούν διαρκώς, μάλιστα προχωρούν ακόμα και πολύ γρήγορα”, τόνισε ο Φέτελ, μιλώντας για τον Μίκαελ Σουμάχερ. “Αυτό είναι καλό, διότι ο χρόνος προχωρά προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω, ο χρόνος δεν μπορεί να μένει στάσιμος.

Κάποιος σαν τον Μίκαελ θα είναι μνημονεύεται πάντα, διότι οι επιτυχίες και οι στατιστικές του θα είναι διαρκώς ορατές και ξεκάθαρες, αλλά οι ιδιαιτερότητες των διαφορετικών χαρακτήρων πάντα θα παραμένουν. Ο Μίκαελ είχε αυτό τον ιδιαίτερο δεσμό του με τη Ferrari, πέτυχε το θαύμα των παγκόσμιων πρωταθλημάτων, συνέθεσε μια ομάδα εκεί και όλοι έμειναν μαζί για τόσο πολύ καιρό”, πρόσθεσε.

Ο Φέτελ συμπλήρωσε επίσης ότι ο 'Σούμι' θα έχει πάντα μια περίοπτη θέση στην ιστορία, ακόμα κι έχοντας χάσει τη δημοτικότητά του στις νέες γενιές: “Παρότι ίσως είναι δύσκολο να το διανοηθούμε, ένας Μίκαελ Σουμάχερ ή ένας Μάικλ Τζόρνταν θα γίνονται αντιληπτοί διαφορετικά στο πέρασμα του χρόνου. Δεν θα εξαφανιστούν ποτέ από τα βιβλία της ιστορίας ή για τους [σκληροπυρηνικούς] φιλάθλους, αλλά για ένα νέο παιδί σήμερα ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι λιγότερο περιβόητος από όσο για μένα παλιά.

Ήταν ένας ήρωας της γενιάς μου. Στο μέλλον, ίσως και ο Λιονέλ Μέσι να είναι λιγότερο διάσημος σε σχέση ίσως με κάποιον Έρλινγκ Χάλαντ. Αλλά αυτό είναι κάτι καλό, διότι κάθε εποχή γράφει τις δικές της ιστορίες, κάθε εποχή έχει τις δικές της ηρωίδες και ήρωες”, κατέληξε ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

TAGS FORMULA 1 F1 ΜΙΧΑΕΛ ΣΟΥΜΑΧΕΡ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΦΕΤΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ