FORMULA 1

F1: Οι απειλές της Χαμάς δεν θα ματαιώσουν το GP του Άμπου Ντάμπι

Red Bull Content Pool
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 19: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing on track during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on November 19, 2022 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) RED BULL CONTENT POOL

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με την οποία προειδοποιεί ότι -μετά την ανάφλεξη στη Λωρίδα της Γάζας- η Χαμάς άφησε σαφείς απειλές για επιθέσεις σε δυτικά συμφέροντα σε όλη την περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Στο μικρόκοσμο της Formula 1, μιας παγκόσμιας πλατφόρμας προβολής δυτικών -κατά κύριο λόγο- συμφερόντων, η κυκλοφορία αυτής της πληροφορίας οδήγησε σε εικασίες ότι η απειλή επιθέσεων της Χαμάς μπορεί να αναγκάσει τη F1 στη ματαίωση του GP του Άμπου Ντάμπι, στα ΗΑΕ, που θα κλείσει τη φετινή σεζόν του σπορ στις 26 Νοεμβρίου.

Ο δημοσιογράφος του γαλλικού αυτοκινητικού περιοδικού Auto Hebdo Τζέρεμι Σατίς, έγραψε πως η Formula 1 αρνήθηκε τις φήμες περί πιθανής ματαίωσης του αγώνα του Άμπου Ντάμπι και ξεκαθάρισε ότι αυτός θα διεξαχθεί κανονικά.

Σύμφωνα με τον Σάτις, πολλοί από τους αγώνες των τελευταίων ετών στη Μέση Ανατολή -στο Μπαχρέιν, στο Κατάρ, στο Άμπου Ντάμπι και στη Σαουδική Αραβία- έχουν προχωρήσει χωρίς προβλήματα παρότι σε πολλούς από αυτούς βρισκόταν εν ισχύ ανάλογη βρετανική ταξιδιωτική οδηγία.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από το πάντοκ του Ιντερλάγκος, όπου αυτό το τριήμερο (3-5/11) θα διεξαχθεί το GP Βραζιλίας, οι αξιωματούχοι της F1 προχώρησαν σε εξηγήσεις προς τους διευθυντές των ομάδων της F1 σχετικά με το περιεχόμενο και τους σκοπούς της οδηγίας του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σε ανάλογες διαψεύσεις του ενδεχομένου ματαίωσης του GP του Άμπου Ντάμπι προχώρησαν, επίσης, και οι οργανωτές του αγώνα της Γιάς Μαρίνα. “Επιβεβαιώνουμε ότι το GP Άμπου Ντάμπι 2023 θα προχωρήσει όπως είναι προγραμματισμένο. Δουλεύουμε μαζί με τους συνεργάτες μας για να διασφαλίσουμε ότι το φετινό φινάλε της F1 θα διεξαχθεί με τη μέγιστη ομαλότητα και ασφάλεια για όλους τους παρευρισκόμενους και οι τελικές προετοιμασίες προχωρούν στη Γιάς Μαρίνα”, ανέφερε το ανακοινωθέν τους.

TAGS FORMULA 1 F1 GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ