FORMULA 1

Ελπίδες τίτλου για Χάμιλτον;

Ελπίδες τίτλου για Χάμιλτον;
ραικονεν

Ο Ραϊκόνεν μετά από ένα απίστευτο μεταμεσονύχτιο θρίλερ πήρε και επίσημα τον τίτλο. Έφεση κατέθεσε η McLaren

Ο πιλότος της Ferrari ακόμα και μετά το τέλος του αγώνα δεν ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής, στο πιο χιτσκοκικό πρωτάθλημα της ιστορίας. BMW και Williams κινδύνευαν με τιμωρία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με την FIA τελικά να επικυρώνει την τελική κατάταξη μετά από πολύωρες συζητήσεις και να επισημοποιεί τον Ραϊκόνεν ως πρωταθλητή.
Διαβάστε όλο το μεταμεσονύχτιο στόρυ όπως εξελίχθηκε και παρουσιάστηκε LIVE από το SPORT 24...

Ο Ραικόνεν πήρε τη νίκη στο τελευταίο GP και σε συνδυασμό με την έβδομη θέση του Χάμιλτον στέφθηκε προσωρινά πρωταθλητής. Ο αγώνας στην Βραζιλία ήταν συναρπαστικός (μπορείτε να τον διαβάσετε εδώ ) και αφού τερμάτισαν όλα τα μονοθέσια οι Ιταλοί της Ferrari πίστευαν πως έκαναν το νταμπλ κατακτώντας μετά το πρωτάθλημα κατασκευαστών και αυτό των οδηγών.

Ο... σεναριογράφος όμως του φετινού πρωταθλήματος είχε φυλάξει ακόμα ένα επεισόδιο θρίλερ για το τέλος ολοκληρώνοντας το έργο του ακριβώς όπως ήταν και η πλοκή του καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν.

01:00 ώρα Ελλάδος

Στα γραφεία της FIA εξετάζεται ο αποκλεισμός των Χάιντφιλντ, Κούμπιτσα, Ρόσμπεργκ και Νακαγίμα καθώς η θερμοκρασία στα καύσιμα του βρέθηκε υψηλότερη από την επιτρεπόμενη.

Το όριο είναι στους 10 βαθμούς και οι παραπάνω πιλότοι βρέθηκαν με θερμοκρασία καυσίμων μέχρι και 14 βαθμούς. Αν κάποιος από εσάς πιστεύει πως δεν είναι η συγκεκριμένη παράβαση δεν είναι τόσο σοβαρή ώστε να αποφέρει αποκλεισμό των παραπάνω πιλότων, επισημαίνουμε πως η πιο πάνω παράβαση μπορεί να δώσει μέχρι και 10 άλογα περισσότερα στο μονοθέσιο!

Σε περίπτωση που η FIA αποφασίσει να αποκλείσει του πιλότους τότε ο τίτλος πάει στα χέρια του Χάμιλτον αφού οι Ρόσμπεργκ, Κούμπιτσα και Χάιντφιλντ τερμάτισαν στις θέσεις 4,5 και 6 αντίστοιχα, με αποτέλεσμα ο Βρετανός να παίρνει την 4η θέση και μαζί τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

*** Σε δεδικασμένο που υπάρχει οι οδηγοί είχαν αποκλειστεί αλλά μετά την έφεση οι βαθμοί τους επιστράφηκαν και τιμωρήθηκαν μόνο οι ομάδες τους. Απόφθεγμα; Ο παγκόσμιος πρωταθλητής μπορεί να αργήσει να στεφθεί...

01:30 ώρα Ελλάδος



Τα παραπάνω συνέβησαν μετά το τέλος του αγώνα στην Βραζιλία με τις πόρτες των γραφείων της FIA να παραμένουν ερμητικά κλειστές τις πρώτες ώρες και τις δηλώσεις να πληθαίνουν έξω από αυτές.

Μέχρι στιγμής δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια:
1. Οι συγκεκριμένες ομάδες είχαν πρόβλημα με τους αισθητήρες θερμοκρασίας με αποτέλεσμα να πάρουν λάθος δεδομένα και αναπόφευκτα να ρυθμίσουν λάθος την θερμοκρασία στα καύσιμα.
2.Η θερμοκρασία δεν ελέγχθηκε σωστά καθώς διίστανται οι απόψεις και ο κανονισμός δεν είναι σαφής αν η μέτρηση γίνεται στην αντλία ή στο ντεπόζιτο. Την Κυριακή έγινε στην αντλία.

01:45 ώρα Ελλάδος



Τα πρώτα νέα αναφέρουν πως δεν θα υπάρξει τιμωρία και πως από ώρα σε ώρα θα υπογραφεί η κατάταξη των οδηγών. Αν γίνει κάτι τέτοιο ο Ραϊκόνεν είναι πρωταθλητής, ΑΝ φυσικά η McLaren δεν ασκήσει έφεση...

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι επίσημο με την ενημέρωση από την άλλη άκρη της γης (Βραζιλία) να είναι δύσκολη...

02:30 ώρα Ελλάδος



Μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα (Reuters, Gurdian, Motosport.com, κ.α.) μεταδίδουν την είδηση πως ο τίτλος ανήκει και ΕΠΙΣΗΜΑ στον Κίμι Ραϊκόνεν. Επίσημη ανακοίνωση βέβαια δεν υπάρχει ακόμα.

Όπως και στην επίσημη ιστοσελίδα της Ferrari αναφέρεται πως εκκρεμεί η διερεύνηση της υπόθεσης για να πανηγυρίσουν.

03:00 ωρα Ελλάδος


ΤΕΛΟΣ... Οι κριτές σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαίωσαν την τελική κατάταξη στην Βραζιλία και ο Κίμι Ραϊκόνεν είναι παγκόσμιος πρωταθλητής. Μετά από συνεδρία που κράτησε περίπου τέσσερις ώρες η FIA αποφάσισε πως BMW και Williams δεν πρέπει να τιμωρηθούν με τον τίτλο να μένει στον Φινλανδό.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η McLaren κατάθεση έφεση για το συγκεκριμένο γεγονός, ελπίζοντας σε τιμωρία των οδηγών της BMW και της Williams που θα δώσει τον τίτλο στον Λιούις Χάμιλτον.

































TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ