ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Τέλος στις βλέψεις νίκης του Νεβίλ, εγκατέλειψε στην 10η Ειδική

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Τέλος στις βλέψεις νίκης του Νεβίλ, εγκατέλειψε στην 10η Ειδική

Ο πρωτοπόρος του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις Τιερί Νεβίλ της Hyundai εγκατέλειψε στην πρώτη απογευματινή Ειδική του αγώνα με σπασμένη εμπρός δεξιά ανάρτηση. Επικεφαλής ο Σεμπαστιάν Οζιέ με διαφορά 12,6'' από τον Κάλε Ροβάνπερα.

Το δεύτερο πέρασμα από την Ειδική Διαδρομή Παύλιανη, 10η του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις -10ου αγώνα του WRC 2023- εξανέμισε τις ελπίδες του Τιερί Νεβίλ και της Hyundai για τη νίκη, όπως και τις όποιες -περιορισμένες- ελπίδες που έτρεφε ο Βέλγος για τον φετινό τίτλο.

Ο Νεβίλ και ο συνοδηγός του Μάρτιν Ουιντάγκε σταμάτησαν στο 11,1 χιλιόμετρο της Ειδικής με σπασμένη εμπρός δεξιά ανάρτηση, έπειτα από ένα βίαιο χτύπημα του Hyundai i20 N Rally1 σε μια βαθιά λακκούβα του δρόμου. Κανείς εκ των δύο δεν τραυματίστηκε.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Σεμπαστιάν Οζιέ, που μέχρι τότε ακολουθούσε τον Νεβίλ στα 10,9'' στη γενική κατάταξη, τέθηκε επικεφαλής του αγώνα. Τη νίκη αυτής της ΕΔ10 πήρε ο Κάλε Ροβάνπερα, με διαφορά 0,2'' από τον Γάλλο, τον οποίο πλέον ο Φινλανδός ακολουθεί στη δεύτερη θέση της γενικής σε απόσταση 12,6''.

Τρίτος είναι, έτσι, ο Ντάνι Σόρδο της Hyundai, αλλά η διαφορά του μειώθηκε κατά 4,8'' σε αυτή την Ειδική από τον διώκτη του, Έλφυν Έβανς της Toyota, που έγραψε τον τρίτο χρόνο. Έτσι, στη μάχη για την 3η θέση του βάθρου ο Ουαλός είναι τώρα μόλις 1,6'' πίσω από τον Ισπανό.

Ο 5ος Τακαμότο Κατσούτα ακολουθεί τον Έβανς στα 14,1'' και ο έκτος Εσαπέκα Λάπι είναι σχεδόν δύο λεπτά πιο πίσω, μετά από το πρωινό του κλατάρισμα. Για την ολοκλήρωση της σημερινής, 2ης ημέρας του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις απομένουν δύο ακόμα Ειδικές, τα δεύτερα περάσματα από τις Καρούτες και το Ελευθεροχώρι.

Photo credits: wrc.com

TAGS ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2023 ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ