FORMULA 1

Δια βίου αποκλεισμός οπαδού από τη Formula 1 για τις μπουνιές στην κερκίδα του GP Μεξικού

Red Bull Content Pool
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 29: Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing fans show their support at the podium celebrations during the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 29, 2023 in Mexico City, Mexico. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) RED BULL CONTENT POOL

Η Formula 1 αντέδρασε άμεσα στο απεχθές περιστατικό που σημειώθηκε στην κεντρική κερκίδα του σταδίου Foro Sol στην πίστα Ερμάνος Ροντρίγκεζ, κατά τη διάρκεια του GP Μεξικού, αποκλείοντας διά βίου τον οπαδό που γρονθοκόπησε μανιωδώς άλλους θεατές του αγώνα.

Το Video που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζει έναν σωματώδη θεατή να γρονθοκοπεί άλλους που βρισκόταν στην κερκίδα και φορούσαν κόκκινα μπλουζάκια της Ferrari. Σύντομα ενεπλάκησαν άλλοι θεατές για να κατευνάσουν τα πνεύματα, και εν συνεχεία ο συγκεκριμένος οπαδός απομακρύνθηκε από την κερκίδα από τους άντρες της ασφάλειας.

Μόλις το συμβάν έπεσε στην αντίληψη της F1, οι εκπρόσωποι του σπορ αποφάσισαν τον δια βίου αποκλεισμό του συγκεκριμένου θεατή από τα GP, με σκοπό να καταστήσουν σαφές ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν ξανά οπαδικές συμπεριφορές και περιστατικά ανάφλεξης επεισοδίων στις κερκίδες της Formula 1.

Πάντως, αυτό το περιστατικό ήταν μεμονωμένο σε ένα τριήμερο που δεν υπήρξε κανένα άλλο απρόοπτο από τους Μεξικανούς - με μόνη εξαίρεση τις άδικες αποδοκιμασίες προς τον Σαρλ Λεκλέρ στο τέλος για τη σύγκρουση του Μονεγάσκου της Ferrari με τον Σέρτζιο Πέρεζ στην πρώτη στροφή του αγώνα, που οδήγησε στην εγκατάλειψη του οδηγού της Red Bull.

TAGS FORMULA 1 F1 GP ΜΕΞΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ