FORMULA 1

Δεν ανησυχεί ο Φέτελ

Δεν ανησυχεί ο Φέτελ

"Είχε πλάκα", είπε ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Και ο Φερνάντο Αλόνσο απόλαυσε το Grand Prix στο Άλμπερτ Παρκ. Ενθουσιασμένος ο Λιούις Χάμιλτον. Διαβάστε τις δηλώσεις.

" Πρέπει να παραδεχθούμε κάποιες φορές πως ορισμένοι άνθρωποι είναι ταχύτεροι", ήταν το σχόλιο του Σεμπάστιαν Φέτελ. Δεν αναφερόταν στον Φερνάντο Αλόνσο, αλλά στον νικητή της Μελβούρνης, Κίμι Ράικονεν.

"Μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι με αυτό που πήραμε σήμερα. Ξεκάθαρα θέλαμε περισσότερα, όταν ξεκινάς από την pole position θέλεις να κερδίζεις", δήλωσε ο τρις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη συνέντευξη Τύπου.

" Μετά από μια καλή εκκίνηση και τους πρώτους δύο ή τρεις γύρους τα ελαστικά άρχισαν να διαλύονται. Δεν μπορούσαμε να παραμείνουμε με αυτά, όσο άλλοι οδηγοί. Γνώριζα πως ο Φερνάντο μας προσπέρασε στο pitstop και δεν κατάλαβα από που ήρθε το άλλο μονοθέσιο (Ράικονεν). Δεν τον είδα ποτέ, οπότε ναι ήταν μια έκπληξη. Πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι σήμερα. Πήραμε καλούς βαθμούς. Είχε πλάκα, μπέρδεμα με τα ελαστικά, αλλά είμαι ικανοποιημένος που βρίσκομαι στο βάθρο".

Δεν πιστεύει πως τον καθυστέρησε ο Άντριαν Σούτιλ, γιατί " αν μπορούσαμε, θα τον είχαμε προσπεράσει".

Αλόνσο: "Το απόλαυσα"

Χαμόγελα μοίραζε και ο Φερνάντο Αλόνσο, εμφανώς ικανοποιημένος από τη δεύτερη θέση. " Ήταν ένας φανταστικός, φανταστικός αγώνας με μάχες σε όλο τον αγώνα. Κάθε γύρος είχε και δράση και προσωπικά το απόλαυσα. Στο τέλος ήταν δυσάρεστο που δεν πήραμε τη νίκη, όμως ο Κίμι ήταν φανταστικός σήμερα, όπως και η Lotus. Πρέπει να τους συγχαρούμε για ένα φανταστικό αγώνα".

Ο Ισπανός δεν έκρυψε την ανησυχία του για την απόδοση της Lotus με τα καινούργια ελαστικά ενόψει του Grand Prix στη Μαλαισία.

" Ναι, μας προξενεί ανησυχία... Πρέπει να το αναλύσουμε. Έχουμε μόλις τέσσερις μέρες για τον επόμενο αγώνα και έχουμε δύσκολους αντιπάλους. Αλλά στο τέλος είμαι ευτυχισμένος. Το ξεκίνημα μας ήταν δύσκολο τις δύο προηγούμενες σεζόν. Είμαστε αισιόδοξοι και έχουμε μια ενδιαφέρουσα σεζόν μπροστά μας".

Ικανοποίηση Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον τερμάτισε 5ος στο ντεμπούτο του με τη Mercedes. Oδήγησε και τον αγώνα. Ο Βρετανός δεν είχε τόσο μεγάλες προσδοκίες.

" Νομίζω πως τα πήγαμε καλύτερα από ότι περιμέναμε στον πρώτο αγώνα της σεζόν, οπότε είναι καλό σημείο για να ξεκινήσουμε. Θα πρέπει να βρούμε γιατί χάνουμε χρόνο συγκριτικά με τους άλλους οδηγούς".

Ίσως ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στο Άλμπερτ Παρκ ήταν ο Άντριαν Σούτιλ. Ίσως να είχε διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την έβδομη θέση, όμως η Force India ακολούθησε συγκεκριμένη τακτική.

" Τι φανταστικός αγώνας, τι σπουδαίο συναίσθημα! Ξεκίνησα με τη μεσαία γόμα, μια διαφορετική στρατηγική από τα μονοθέσια που βρέθηκαν μπροστά μου και νομίζω πως ήταν η πιο σωστή απόφαση... Πρώτη φορά οδήγησα αγώνα στη Φόρμουλα 1... Το τελευταίο κομμάτι με τα πολύ μαλακά ελαστικά ήταν πολύ δύσκολο και έχασα αρκετές θέσεις. Σκεφτόμουν πως έπρεπε να ξαναμπώ στα πιτ. Όμως τα ελαστικά "ζωντάνεψαν" στους τελευταίους γύρους και μπόρεσα να σώσω την έβδομη θέση".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ