MOTOGP

Χειρουργείο και εξιτήριο για Rossi

Yamaha MotoGP rider Valentino Rossi of Italy gives thumbs-up after becoming the second for the Malaysian Motorcycle Grand Prix in Sepang, Malaysia, Saturday, Oct. 29, 2016. (AP Photo/Vincent Thian)
Yamaha MotoGP rider Valentino Rossi of Italy gives thumbs-up after becoming the second for the Malaysian Motorcycle Grand Prix in Sepang, Malaysia, Saturday, Oct. 29, 2016. (AP Photo/Vincent Thian) AP PHOTO/VINCENT THIAN

Ο Valentino Rossi χειρουργήθηκε με επιτυχία στο σπασμένο δεξί πόδι και υποσχέθηκε άμεση επιστροφή στη δράση του MotoGP.

Ο Valentino Rossi επέστρεψε στο σπίτι του μετά από τη χειρουργική επέμβαση στο δεξί πόδι στην οποία υποβλήθηκε και έδωσε... ραντεβού ξανά στις πίστες του MotoGP.

Ο "γιατρός" τραυματίστηκε σε πτώση που είχε κάνοντας motocross στην ακαδημία του "VR46 Riders Academy", στην Ανκόνα. Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής υπέστη κάταγμα κνήμης - περόνης και χρειάστηκε άμεση διακομιδή στο νοσοκομείο και νυστέρι, για την αποκατάσταση του προβλήματος.

"Θα κάνω τα πάντα για να επανέλθω όσο το δυνατόν συντομότερα. Πέρασα μία καλή νύχτα, κοιμήθηκα και το πρωί αισθανόμουν καλά. Οι γιατροί με επισκέφτηκαν και μου έδωσαν το 'ΟΚ' να πάω σπίτι, όπου θα μπορώ να ξεκουραστώ ακόμη καλύτερα. Θα αρχίσω την ανάρρωση όσο το δυνατόν γρηγορότερα και θα δούμε πώς θα αντιδράσει το σώμα μου, προτού πάρω κάποια απόφαση", τόνισε με ανακοίνωσή του ο 38χρονος Ιταλός.

Ο εκτιμώμενος χρόνος απουσίας μακριά από τη δράση είναι δύο μήνες, κάτι που σημαίνει ότι θα απουσιάσει από τα επόμενα δύο grand prix σε Σαν Μαρίνο και Ισπανία, ωστόσο ενδέχεται να επιστρέψει στην Ιαπωνία στις 15 Οκτωβρίου.

"Θα εξαρτηθούν πολλά από εκείνον, αλλά νομίζω ότι θα ξεκουραστεί για τουλάχιστον 40 ημέρες. Όμως, πάντα έλεγε ότι θέλει να επιστρέψει σύντομα", δήλωσε ο δρ. Ραφαέλε Πασκαρέλα, ο οποίος πραγματοποίησε την επέμβαση στο λαβωμένο πόδι του αναβάτη της Movistar Yamaha.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Rossi είχε πτώση φέτος. Τον Μάιο βρέθηκε στο νοσοκομείο με τραυματισμούς στον θώρακα και στο στομάχι, μετά από άλλο ατύχημα σε motocrros.

Photo credits: AP Photo/Vincent Thian

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ