FORMULA 1

Χάμιλτον: "Τί απογοήτευση ο Αλόνσο"!

Χάμιλτον: "Τί απογοήτευση ο Αλόνσο"!
New Image

Ο πιλότος της McLaren υποστήριξε στην αυτοβιογραφία του ότι οι κακές σχέσεις που είχε με τον Αλόνσο ήταν ένας διαρκής εφιάλτης για αυτόν

Από τον κανόνα αυτό δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και ο έτερος πιλότος της αγγλογερμανικής εταιρίας τη σεζόν που ολοκληρώθηκε (άδοξα για τη McLaren καθώς μετά το πρωτάθλημα των κατασκευαστών έχασε και το πρωτάθλημα των οδηγών στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς), με την αυτοβιογραφία του Χάμιλτον να αναμένεται να κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα, κομμάτια ωστόσο αυτής βλέπουν ήδη τα φώτα της δημοσιότητας μέσω της αγγλικής "Sun".
"Πίστευα πως ο Φερνάντο θα μπορούσε να γίνει για μένα παράδειγμα και θα με καθοδηγούσε", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χάμιλτον, ο οποίος τόνισε πως τα πρώτα προβλήματα στις σχέσεις του με τον Αλόνσο φάνηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν ο Ισπανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής μίλησε ανοιχτά για εύνοια από την πλευρά της McLaren στον συνάδελφό του.

"Κάποιος μου είπε πως ο Φερνάντο, όταν είχε τερματίσει έβδομος, είχε σχολιάσει θετικά το γεγονός πως η Ferrari με είχε κερδίσει, καθώς με αυτόν τον τρόπο δεν πήρα όλους τους πόντους. Αυτό για μένα ήταν ο χειρότερος εφιάλτης μου".


Όσο για τις προσπάθειες να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στους δύο πιλότους, αυτές έπεσαν στο κενό σύμφωνα με τον Χάμιλτον: "Στην Τουρκία προσπαθήσαμε να τα ξαναβρούμε για να υπάρξει ανακωχή, αλλά στο τέλος είπα στον Ντένις (πρόεδρο της McLaren):

"Προσπαθώ να μιλήσω μαζί του, όμως δεν παύω να είμαι αυτός που είμαι και δεν είμαι διατεθειμένος να χάσω την αυτοσυγκέντρωσή μου για να τον κάνω ευτυχισμένο. Εγώ συγκεντρώνομαι μόνο στο όνειρό μου".





Ένα όνειρο που δεν ήταν άλλο για τον Χάμιλτον από το να κατακτήσει το πρωτάθλημα των οδηγών στην πρώτη του μόλις χρονιά στη Φόρμουλα Ένα.

Τέλος, ο Άγγλος πιλότος μίλησε και για την κόντρα που είχε με τον Ισπανό στην πίστα του Σπα, όπου φάνηκε ξεκάθαρα πως αυτοί οι δύο δεν μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά υπό την ίδια επαγγελματική στέγη.

"Στην πίστα του Σπα ο Φερνάντο με έβγαλε εκτός πίστας, από εκεί ήταν φανερό πως μπορούσε να κάνει οτιδήποτε.

Εάν ήθελε να είναι επιθετικός, θα μπορούσα να γίνω και εγώ έτσι. Πιστεύω πως είμαι ένα άτομο με τον οποίο μπορεί να συνυπάρξει κανείς με ευκολία, και του είπα πως αν δεν θέλει να μιλάει ή να έχει μία καλή συνεργασία στη δουλειά με μένα, αυτό εξαρτιόταν αποκλειστικά από εκείνον. Είναι κρίμα που κατέληξαν έτσι τα πράγματα".









TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ