FORMULA 1

Χάμιλτον μέχρι το 2012

Χάμιλτον μέχρι το 2012
χαμιλτον

Προσέχει για να έχει η McLaren καθώς ανακοίνωσε την επέκταση συμβολαίου του Λιούις Χάμιλτον μέχρι το 2012

"Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν", λέει ο σοφός λαός και αυτό φαίνεται πως ακολούθησαν και οι ιθύνοντες της McLaren που επέκτειναν το συμβόλαιο του ταλαντούχου, Χάμιλτον για άλλα πέντε χρόνια.

"H McLaren-Mercedes επέκτεινε σήμερα το συμβόλαιο συνεργασίας του Λιούις Χάμιλτον με την ομάδα γι΄ άλλα πέντε χρόνια. Η νέα συμφωνία, η οποία αρχίζει από το 2008, θα διαρκέσει μέχρι και τη σεζόν του 2012", αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

Mπορεί η McLaren να μην έβγαλε στην δημοσιότητα τους οικονομικούς όρους του συμβολαίου του Βρετανού πιλότου, όμως είναι δεδομένο πως ο ταλαντούχος οδηγός θα είναι τα επόμενα χρόνια ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους της F1.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Ρον Ντένις, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που πίστεψαν στο ταλέντο του Χάμιλτον δεν έκρυψε την χαρά του μετά την επίτευξη της συμφωνίας λέγοντας: "Ανακοινώνουμε με χαρά ότι επεκτείναμε το συμβόλαιό μας με τον Λιούις, το οποίο τώρα θα ισχύσει γι΄ ακόμη πέντε χρόνια, έως το 2012. Ύστερα από την αρχική συμφωνία μας με τον Λιούις για τη Formula 1, την οποία ανακοινώσαμε τον Νοέμβριο του 2006, ξεπέρασε κάθε προσδοκία για ρούκι στη Formula 1, ακόμη και αυτών από εμάς στην ομάδα, οι οποίοι τον γνωρίζουν για 10 και πλέον χρόνια.

Δεδομένων των επιδόσεων του Λιούις στη διάρκεια της σεζόν του 2007, είναι ξεκάθαρο ότι άξιζε πλήρως τους βελτιωμένους οικονομικούς όρους και αυτό αποτέλεσε μέρος των φιλικών διαπραγματεύσεων με τον μάνατζερ (σ.σ. και πατέρα) του Λιούς, Άντονι Χάμιλτον.

Η σημερινή ανακοίνωση θα αυξήσει συνολικά τη διάρκεια της σχέσης μας με τον Λιούις στα 15 χρόνια, περίοδος που πιστεύουμε ότι είναι από τις μακροβιότερες ανάμεσα σε έναν αθλητή και μια ομάδα στην ιστορία του αθλήματος και ειδικά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αυτό είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα για όλους τους εμπλεκόμενους, συμπεριλαμβανομένου του Άντονι.

Ο Λιούις είναι ένας εξαιρετικό ανθρώπινο όν, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, και θα συνεχίσει να είναι σημείο αναγνώρισης γι΄ αυτήν την ομάδα. Η McLaren-Mercedes περιμένει με ανυπομονησία τη νέα σεζόν και όλοι αναμένουμε ότι, με τον Χέικι (Κοβαλάινεν) να είναι ο "ομόσταυλος" του Λιούις, θα έχουμε μια πολύ ανταγωνιστική χρονιά".









Από την πλευρά του, ο 23χρονος Βρετανός πιλότς υπογράμμισε γεμάτος χαρά: "Είναι φανταστικό για μένα ότι η ΜακΛάρεν Μερτσέντες επέκτεινε το συμβόλαιό μου έως το 2012. Ενώ πέρυσι ήταν η πρώτη χρονιά μου με την ομάδα στη Formula 1, συνδέομαι με τη McLaren και τη Mercedes Benz από το 1988 κι αισθάνομαι ότι θα μπορούσα εύκολα να οδηγώ γι΄ αυτήν την ομάδα σε ολόκληρη την καριέρα μου στη Formula 1.

Βρίσκομαι στη σωστή ομάδα για να αγωνιστώ στο μέλλον για την κατάκτηση νικών και των πρωταθλημάτων σε οδηγούς και κατασκευαστές. Θα έχουμε πολλές προκλήσεις μπροστά μας, αλλά είμαι 100% θετικός ότι βρίσκομαι με τους κατάλληλους ανθρώπους για να τις αντιμετωπίσουμε. Η πρώτη απ΄ αυτές τις προκλήσεις είναι η σεζόν του 2008.

Απολαμβάνω τη συνεργασία με τους Χέικι, Πέδρο (Ντε Λα Ρόσα), Γκάρι (Πάφετ) και την ομάδα, καθώς "πιέζουμε" δυνατά για την εξέλιξη της MP4-23. Απομένουν 57 ημέρες για να σβήσουν τα κόκκινα φώτα στο Άλμπερτ Παρκ και έχουμε κίνητρο να εκμεταλλευθούμε στο έπακρο αυτό το χρονικό διάστημα και να πάμε στην Αυστραλία με ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο".









TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ