FORMULA 1

Ντεμπούτο Κοβαλάινεν με την MP4-23

Ντεμπούτο Κοβαλάινεν με την MP4-23
μονοθεσιο

Ο Χέικι Κοβαλάινεν έκανε τις πρώτες του δοκιμές με την MP4-23, στο Χερέθ και εμφανίστηκε αισιόδοξος

Ο Φινλανδός πιλότος της Βρετανικής εταιρίας που την νέα χρονιά θα πλαισιώνει τον Λιούις Χάμιλτον, είχε την πρώτη του επαφή με την MP4-23, ολοκληρώνοντας 25 γύρους, με ταχύτερο χρόνο 1:20.559.
"Ήταν πραγματικά σπουδαίο να οδηγώ την MP4-23, στην πρώτη μου δοκιμή ως οδηγός της McLaren", δήλωσε χαρούμενος ο Χέικι Κοβαλάινεν, ενώ συνέχισε λέγοντας: "Απολαμβάνω πραγματικά την πρώτη φορά που τρέχω με νέο μονοθέσιο, υπάρχει μια μοναδική ατμόσφαιρα, μια ένταση, μια συγκίνηση. Οι πρώτες μου εντυπώσεις από το μονοθέσιο είναι πολύ καλές".



Αναφορικά με τις επιδόσεις της MP4-23 ο 26χρονος Φινλανδός υπογράμμισε: "Η απόδοση του μονοθεσίου ήταν ενθαρρυντική. Ήταν επίσης η πρώτη πραγματική ευκαιρία μου να συναντήσω την ομάδα δοκιμών, η οποία ήταν καλή, καθώς πρόκειται να σπαταλήσουμε πολύ χρόνο μαζί κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων".



Αξίζει να σημειωθεί πως δοκιμές με το νέο μονοθέσιο της McLaren έκανε αρχικά ο οδηγός δοκιμών, Πέδρο Ντε Λα Ρόσα, ο οποίος μάλιστα στους 44 γύρους που έτρεξε κατάφερε να πετύχει ταχύτερο κατά 9 δέκατα του δευτερολέπτου γύρο από τον Κοβαλάινεν.

"Καλύψαμε εγώ και ο Κοβαλάινεν 66 συνολικά γύρους, το οποίο είναι μια καλή έναρξη. Το μονοθέσιο ανταποκρίθηκε θετικά και είναι μια ενθαρρυντική μέρα. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που είχα την ευκαιρία να οδηγήσω το μονοθέσιο, ενώ επίσης είναι το 8ο μονοθέσιο που δοκιμάζω για την ομάδα", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πέδρο Ντε Λα Ρόσα.


TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ