MOTOGP

Ασταμάτητος ο Μάρκεθ!

Ασταμάτητος ο Μάρκεθ!

Ο Μαρκ Μάρκεθ με Repsol Honda ήταν ο θριαμβευτής και στον αγώνα στην πίστα της Χερέθ, ενώ το πόντιουμ των νικητών συμπλήρωσαν οι Βαλεντίνο Ρόσι και Ντάνι Πεδρόσα

Σε... μονόλογο του Μαρκ Μάρκεθ εξελίσσεται μέχρι στιγμής το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, με τον νυν κάτοχο του τίτλου να έχει το γκάζι στο πάτωμα και να τρέχει στους δικούς του ρυθμούς! Ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda έκανε το "4 στα 4", αφού κατάφερε να τερματίσει πρώτος και στον αγώνα στη Χερέθ!

Ο νεαρός εκκίνησε από την πρώτη θέση, κάτι που έχει κάνει σε όλα τα φετινά Grand Prix και άφησε τους πάντες στο κατόπι του μέχρι το φινάλε. Έφτασε τους 100 βαθμούς ήδη και έβαλε γερές βάσεις για να κάνει το repeat και να στεφθεί εκ νέου Παγκόσμιος Πρωταθλητής!

Εξαιρετικό αγώνα έκανε ο επτάκις Πρωταθλητής στη μεγάλη κατηγορία, Βαλεντίνο Ρόσι, με τον θρύλο του αθλήματος και αναβάτη της Yamaha να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του πόντιουμ, τερματίζοντας περίπου 1,5 δευτερόλεπτο μετά το νικητή. Πολύ καλή εμφάνιση από τον "γιατρό", ο οποίος έδειξε άκρως ανταγωνιστικός!

Από εκεί και πέρα, στο βάθρο ανεβηκε και ο ομόσταυλος του Μάρκεθ, ο Ντάνι Πεδρόσα, με τον έτερο πιλότο της Honda να δίνει μάχη με τον Ρόσι και να μένει πίσω του για 98 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Αρκετά μακριά από τους τρεις πρώτους τερμάτισε ο Χόρχε Λορένθο, με τον δυο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να κάνει έναν... μοναχικό αγώνα και να μην απειλεί του μπροστινούς του, αλλά ούτε και να δέχεται πίεση από τους πίσω του.

Την δεκάδα στο GP της Χερέθ συμπλήρωσαν οι Αντρέα Ντοβιτσιόζο, Αλβάρο Μπαουτίστα, Άλεξ Εσπαργκάρο, Μπράντλεϊ Σμιθ, Πολ Εσπαργκάρο και Στέφαν Μπραντλ.

Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος είναι αυτός στην πίστα του Λε Μαν στη Γαλλία και διεξάγεται στις 18 Μαΐου.

Η βαθμολογία των πέντε πρώτων αναβατών:
1. Μαρκ Μάρκεθ 100
2. Ντάνι Πεδρόσα 72
3. Βαλεντίνο Ρόσι 61
4. Αντρέα Ντοβιτσιόζο 45
5. Χόρχε Λορένθο 35

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ