FORMULA 1

"Αόρατος" ξανά ο Φερστάπεν, κέρδισε άνετα και το Sprint του Μαϊάμι

Red Bull Content Pool
MIAMI, FLORIDA - MAY 04: Sprint winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates in parc ferme during the Sprint ahead of the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 04, 2024 in Miami, Florida. RED BULL CONTENT POOL

Ο Μαξ Φερστάπεν παρέμεινε ανίκητος στο Μαϊάμι από καταβολής του αγώνα, καθώς έλεγξε απόλυτα τον Σαρλ Λεκλέρ και τη Ferrari για να κερδίσει άλλη μία νίκη, στο δεύτερο φετινό Sprint της Formula 1. Στο βάθρο ο Σέρτζιο Πέρεζ, εμπρός από έναν Ντάνιελ Ρικιάρντο από τα παλιά που τερμάτισε 4ος με την RB.

Μετά τη Σαγκάη, ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε και τον δεύτερο φετινό αγώνα Sprint της Formula 1 -στο πλαίσιο του GP του Μαϊάμι, 6ου γύρου του φετινού πρωταθλήματος- έπειτα από 19 γύρους στο Miami International Autodrome. Ο Ολλανδός απειλήθηκε μόνο για λίγο, στην εκκίνηση, από τον Σαρλ Λεκλέρ, και έπειτα χάθηκε στον ορίζοντα.

Ο Λεκλέρ έμεινε για λίγο κοντά στον πρωταθλητή, αλλά δεν μπορούσε να τον πλησιάσει και να μπει στο DRS του γιατί κάτι τέτοιο θα έφθειρε ιδιαίτερα τα ελαστικά του στο "βρώμικο" αέρα της Red Bull. Το βάθρο έκλεισε ο Σέρτζιο Πέρεζ με την έτερη RB20, περνώντας τον Ντάνιελ Ρικιάρντο της RB που του είχε "κλέψει" στην εκκίνηση την 3η θέση.

Πίσω από τον Αυστραλό, τη βαθμολογούμενη οκτάδα έκλεισε ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari, ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren, ο Νίκο Χούλκενμπεργκ της Haas και ο Γιούκι Τσουνόντα της RB. Ο Λιούις Χάμιλτον κατάφερε στο τέλος να περάσει τον Ιάπωνα, αλλά εκ των υστέρων δέχθηκε ποινή διέλευσης από τα πιτς (που πρόσθεσε 20'' στο χρόνο του) και έπεσε στην 14η θέση, αφήνοντας τον τελευταίο βαθμό για τον Τσουνόντα.

Red Bull Content Pool
Ο Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull RB20 στον αγώνα Sprint του Μαϊάμι RED BULL CONTENT POOL

Στον πρώτο γύρο του αγώνα μπήκε στην πίστα το όχημα ασφαλείας, καθώς η προέλαση του Χάμιλτον από την εσωτερική στρίμωξε τον Φερνάντο Αλόνσο ανάμεσα στη Mercedes του Βρετανού και στην έτερη Aston Martin, του Λανς Στρολ. Οι Αλόνσο-Στρολ είχαν μια ισχυρή επαφή διαρκείας, η οποία ώθησε την AMR24 του Καναδού πάνω στη McLaren του Λάντο Νόρις.

Ο Νόρις αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στην έξοδο διαφυγής της πρώτης στροφής, ενώ ο Στρολ γύρισε στα πιτς για να εγκαταλείψει, με σπασμένο εμπρός αριστερό τροχό. Έτσι, για να απομακρυνθεί η McLaren από το σημείο, μπήκε στην πίστα -και έμεινε για 3 γύρους- το όχημα ασφαλείας.

Μόλις οι οδηγοί επέστρεψαν σε αγωνιστικό ρυθμό, ο Φερστάπεν οδηγούσε ακριβώς στο ρυθμό που έπρεπε για να κρατήσει τον Λεκλέρ εκτός ζώνης DRS, και τη διαφορά τους λίγο πάνω από το δευτερόλεπτο, καθώς ο Ολλανδός ήθελε να προστατεύσει τη μέση γόμα του - με την οποία αγωνίστηκαν όλοι, πλην των Τσουνόντα, Σάρτζεαντ που ρίσκαραν με τη μαλακή.

Εντέλει, περίπου στο μέσον του Sprint ο Ολλανδός άνοιξε λίγο παραπάνω τη διαφορά του από τη Ferrari, στα 2,0'', για να φτάσει απροβλημάτιστα μέχρι την καρό σημαία. Ο Μονεγάσκος δεν απειλήθηκε ποτέ από τον Πέρεζ, και οι δύο έκαναν μοναχικό αγώνα αφότου ο Μεξικανός ανέκτησε τη δεύτερη θέση από τον Ρικιάρντο.

Πιο πίσω, στους 19 γύρους αυτούς ο Σάινθ κατάφερε να αμυνθεί από την πίεση του Πιάστρι, και ενίοτε έριχνε και κάποιες ματιές στον Ρικιάρντο μπροστά του - αλλά χωρίς να τις μετουσιώσει σε μια κανονική επίθεση. Ο Χούλκενμπεργκ επίσης αγωνιζόταν χωρίς να απειλεί ή να απειλείται, καθώς ο ομόλογός του Μάγκνουσεν κρατούσε πίσω του τον ρυθμό μακριά από τον Γερμανό.

Ο Μάγκνουσεν αμύνθηκε λυσσαλέα στον Χάμιλτον, και εντέλει δέχθηκε δύο ποινές 10 δευτερολέπτων - μία γιατί ώθησε τον Λιούις εκτός γραμμής, και μία για την υπέρβαση των ορίων της πίστας στην άμυνά του από τη Mercedes. Στη δεύτερη περίπτωση βγήκαν μαζί με τον Χάμιλτον εκτός πίστας, και ο Τσουνόντα εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία -με τη μαλακή του γόμα, που άντεχε ακόμα- να περάσει τον Λιούις για την 8η θέση.

Στον τελευταίο γύρο ο 39χρονος την κέρδισε ξανά, πριν έρθει η ποινή διέλευσης από τα πιτς που εντέλει κατέστησε μάταιη την προσπάθειά του, και συνέχισε το τόσο μίζερο σερί των διαδοχικών φετινών του απογοητευτικών εμφανίσεων - με εξαίρεση τη 2η θέση που είχε κατακτήσει στο προηγούμενο Sprint, της Κίνας.

Μετά τον αγώνα Sprint στο Μαϊάμι, απόψε Μ. Σάββατο (4/05) στις 23:00 ακολουθούν οι δοκιμές κατάταξης του αυριανού κυρίως GP στην πόλη της Φλόριντα, που θα εκκινήσει επίσης στις 23:00 το βράδυ. Μείνετε συντονισμένοι για το δεύτερο LIVE του SPORT24, αργότερα απόψε.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΜΑΪΑΜΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ