FORMULA 1

"Άνοιγμα" Βολφ στον Χέλμουτ Μάρκο για να προσελκύσει τον Φερστάπεν στη Mercedes

Stephen Reuss / Mercedes-Benz AG
Ο Τότο Βολφ στο GP Βραζιλίας 2023 STEPHEN REUSS / MERCEDES-BENZ AG

O Τότο Βολφ δήλωσε ανενδοίαστα ότι θα ήθελε να προσλάβει τον “αγαπημένο μας εχθρό” Χέλμουτ Μάρκο, αν ο Αυστριακός αποπεμφθεί από τη Red Bull Racing, αφήνοντας να εννοηθεί πως κάτι τέτοιο θα βοηθούσε να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Μαξ Φερστάπεν.

Το βράδυ της Παρασκευής (8/03) η επιβλητική πολ ποζίσιον του Μαξ Φερστάπεν για το GP Σαουδικής Αραβίας επισκιάστηκε από την είδηση ότι η Red Bull διεξάγει δεύτερη έρευνα, αυτή τη φορά με επίκεντρο τον Σύμβουλό της Χέλμουτ Μάρκο, σχετικά με διαρροές εμπιστευτικών πληροφοριών της προηγούμενης υπόθεσης Χόρνερ προς τον Τύπο.

Η έρευνα αυτή, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο Μάρκο, είναι πιθανόν να καταλήξει στο να τεθεί σε διαθεσιμότητα από την RBR. Μάλιστα, νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αυστριακός θα έχει συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Red Bull Όλιβερ Μίντζαλφ σήμερα (9/03) στη Σαουδική Αραβία, προκειμένου να πληροφορηθεί για την περαιτέρω συνεργασία του ή μη με την ομάδα.

Αυτή είναι μια κρίσιμη απόφαση για τη Red Bull, διότι ο Μαξ Φερστάπεν χθες το βράδυ άφησε να εννοηθεί ότι το μέλλον του στη Red Bull είναι σε άμεση εξάρτηση με το μέλλον του Μάρκο στην ομάδα. Δηλαδή αν φύγει ο Αυστριακός, ο Ολλανδός τρις πρωταθλητής της F1 είναι πολύ πιθανόν να τον ακολουθήσει, ενεργοποιώντας έναν σχετικό όρο στο συμβόλαιό του για να το σπάσει πριν τη λήξη του, στο τέλος του 2028.

Σε όλα αυτά, ο διευθυντής της Mercedes F1 Τότο Βολφ παραμονεύει, για να εκμεταλλευτεί όποια ευκαιρία παρουσιαστεί ώστε να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Φερστάπεν για τη θέση του -απερχόμενου για τη Ferrari το 2025- Λιούις Χάμιλτον.

Και η ευκαιρία, τώρα, μπορεί να είναι η πρόσληψη του Μάρκο: Μας λείπει η παλιά μας μασκότ έτσι κι αλλιώς” είπε, χαμογελώντας, ο Βολφ στο αυστριακό κανάλι ORG, αναφερόμενος στον εκλιπόντα πρώην σύμβουλο της ομάδας Νίκι Λάουντα. “Και μετά απλά θα πάρουμε τον Χέλμουτ. Είναι στη σωστή ηλικία. Δεν έχει κόκκινο καπέλο, αλλά μπορεί να έρθει σε εμάς.

Ο Χέλμουτ δεν είναι άνθρωπος της θλίψης, και ήταν -ή είναι- ο αγαπημένος μας εχθρός. Αλλά είναι αληθινός αγωνιζόμενος. Αν χάσουν τον Χέλμουτ, πιθανότατα θα είναι μια απώλεια για τη Red Bull και για την ομάδα”, πρόσθεσε ο Βολφ.

Σε συγκεκριμένη ερώτηση για τον Φερστάπεν, δεν, ο διευθυντής της Mercedes F1 απάντησε: Θα έχουμε μια θέση για το 2025 και το 2026. Αλλά ο Μαξ θα οδηγεί στην ομάδα που έχει το ταχύτερο αυτοκίνητο, και σήμερα αυτή είναι η Red Bull.

Συζητάμε εδώ και 10 χρόνια [με τον πατέρα του Μαξ, Γιός Φερστάπεν], από τότε που ο Μαξ μπήκε στη Formula 1. Έχω καλή σχέση με τον Γιός, αλλά και με τον Μαξ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος, από επαγγελματική πλευρά, μπορεί να προβλέψει κάποια αλλαγή βραχυπρόθεσμα”, κατέληξε ο Βολφ.

TAGS FORMULA 1 F1 MERCEDES F1 RED BULL ΤΟΤΟ ΒΟΛΦ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ