FORMULA 1

Ανατροπή στην υπόθεση της Red Bull, στην πόρτα της εξόδου ο Χέλμουτ Μάρκο

Red Bull Content Pool
LAS VEGAS, NEVADA - NOVEMBER 18: Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko walks in the Paddock prior to the F1 Grand Prix of Las Vegas at Las Vegas Strip Circuit on November 18, 2023 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Chris Graythen/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202311190002 // Usage for editorial use only // RED BULL CONTENT POOL

Ο σύμβουλος των Αυστριακών της Red Bull GmbH Χέλμουτ Μάρκο παραδέχθηκε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να τεθεί σε διαθεσιμότητα από τη Red Bull Racing μετά το GP Σαουδικής Αραβίας, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών προς τα μέσα ενημέρωσης - σε μια απρόσμενη ανατροπή στο σήριαλ του “πολέμου” ισχύος που εξελίσσεται στο Μίλτον Κινς.

O Αυστριακός Χέλμουτ Μάρκο βρίσκεται στο επίκεντρο νέας, δεύτερης έρευνας της Red Bull, μετά από την πρώτη για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο διευθυντής Κρίστιαν Χόρνερ από την καταγγελία γυναίκας υπαλλήλου της RBR περί “απρεπούς συμπεριφοράς” του Βρετανού εις βάρος της.

Ο Χόρνερ απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες μετά την έρευνα που διεξήγαγε εξωτερικός δικηγόρος για λογαριασμό της Red Bull, και χθες (7/03) έγινε γνωστό ότι η γυναίκα που τον κατήγγειλε τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την ομάδα.

Τώρα ο ίδιος ο Χέλμουτ Μάρκο έκανε γνωστό -σύμφωνα με το motorsport.com- ότι μπορεί να έχει την ίδια μοίρα, να τεθεί σε διαθεσιμότητα από τη Red Bull, καθώς ερευνάται για διαρροές προς τον Τύπο που έλαβαν χώρα μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης Χόρνερ.

Αυτή η πτυχή του θέματος, των διαρροών προς τον Τύπο, διερευνάται τον τελευταίο καιρό εις βάθος από τη Red Bull, καθώς μεταξύ άλλων συνεργατών της ομάδας τώρα και η Honda -που παρέχει κινητήρες στην RBR μέχρι και το 2025- ζητά απαντήσεις σχετικά με τα τεκταινόμενα της εσωτερικής έρευνας για τις διαρροές προς τον Τύπο.

Ο Μάρκο ερευνάται αν παραβίασε το πρωτόκολλο της ομάδας σχετικά με τις διαρροές αυτές. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, κι αν ο Μάρκο κριθεί υπαίτιος για τις διαρροές εμπιστευτικών πληροφοριών προς τα μέσα ενημέρωσης, τότε μπορεί να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο να τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς και άλλες ποινές που προβλέπονται για πειθαρχικά παραπτώματα.

Ο ίδιος ο Αυστριακός παραδέχθηκε μιλώντας στο κανάλι ORF της χώρας του ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να απουσιάζει από το επόμενο GP της F1, στην Αυστραλία. “Θα το θέσω ως εξής, είναι δύσκολο να κρίνω, ή θα το θέσω διαφορετικά, ότι σε τελική ανάλυση θα αποφασίσω εγώ τι θα κάνω. Η θεωρητική πιθανότητα πάντα υφίσταται” είπε ο Μάρκο σε ερώτηση αν μπορεί να τεθεί σε διαθεσιμότητα από την επόμενη εβδομάδα.

Μια πολύ σημαντική παράμετρος της ενδεχόμενης αποπομπής του Μάρκο από την ομάδα αφορά στα πρόσφατα δημοσιεύματα αξιόπιστων ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης, ότι ο Μαξ Φερστάπεν έχει στο συμβόλαιό του με την RBR όρο που του επιτρέπει να φύγει από την ομάδα πριν τη λήξη του συμβολαίου του -στο τέλος του 2028- σε περίπτωση αποχώρησης του Μάρκο.

Ο Αυστριακός δήλωσε σχετικά με αυτό: “Ο Μαξ είναι αναμφίβολα το ισχυρότερο κεφάλαιο που έχει η ομάδα. Δεν υπάρχει ταχύτερος οδηγός αυτή τη στιγμή, κι αν τον χάναμε η απώλεια θα ήταν απίστευτη, διότι υπάρχει κι ένας τεράστιος αριθμός μηχανικών και μηχανολόγων που δουλεύουν υπερβολικά σκληρά για χάρη του Μαξ”, είπε ο Χέλμουτ Μάρκο.

TAGS FORMULA 1 F1 RED BULL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ