FORMULA 1

H Red Bull έθεσε σε διαθεσιμότητα την υπάλληλο που κατήγγειλε τον Χόρνερ

Red Bull Content Pool
MILTON KEYNES, ENGLAND - JANUARY 22: A general view of the Red Bull Racing Factory on January 22, 2021 in Milton Keynes, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202101230100 // Usage for editorial use only // RED BULL CONTENT POOL

Σε μια νέα -και αρκετά ενδεικτική- εξέλιξη των τεκταινόμενων στο σήριαλ του Κρίστιαν Χόρνερ προχώρησε η Red Bull Racing, θέτοντας σε διαθεσιμότητα την γυναίκα υπάλληλό της που κατήγγειλε τον Βρετανό διευθυντή της ομάδας για “απρεπή συμπεριφορά”.

Η καταγγελία αυτή ήταν εκείνη που πυροδότησε τη δημοσιοποίηση όσων παρασκηνιακά λαμβάνουν χώρα εντός των τειχών της Red Bull Racing, και της φερόμενης μάχης για τον έλεγχο της ομάδας μεταξύ του Χόρνερ και των Αυστριακών της Red Bull GmbH.

Η καταγγελία ανατέθηκε από τη Red Bull σε εξωτερικό δικηγόρο, ο οποίος μετά από οκτάωρη ακροαματική διαδικασία του Χόρνερ και έρευνα διάρκειας πολλών εβδομάδων, κατέληξε στο συμπέρασμα της απαλλαγής του Βρετανού από τις κατηγορίες.

Παρόλα αυτά, μία μέρα μετά την ανακοίνωση του πορίσματος, υλικό του φακέλου της έρευνας διέρρευσε από ανώνυμη πηγή στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς υψηλόβαθμων στελεχών της FIA, της Formula 1 και των άλλων ομάδων του σπορ, και η υπόθεση κλιμακώθηκε.

Η κλιμάκωση αυτή έφερε, σύμφωνα με το αγγλικό περιοδικό Autosport, την απόφαση της Red Bull Racing να θέσει αυτή την εβδομάδα σε διαθεσιμότητα την υπάλληλο που βρέθηκε στο επίκεντρο της υπόθεσης. Προς το παρόν η Red Bull Racing δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για την πληροφορία αυτή, υποστηρίζοντας ότι “πρόκειται για ένα εσωτερικό θέμα” της ομάδας.

Red Bull Content Pool
Ο Κρίστιαν Χόρνερ φτάνει με τη σύζυγό του, Τζέρι Χάλιγουελ, στην πίστα του Σακίρ για το GP του Μπαχρέιν 2024 RED BULL CONTENT POOL


Πριν από αυτή την εξέλιξη, στο GP του Μπαχρέιν ο Χόρνερ εμφανίστηκε συμβολικά μαζί με τη σύζυγό του Τζέρι Χάλιουελ, ενώ ο Ταϊλανδός μεγαλομέτοχος (σε ποσοστό 51%) της Red Bull Σαλέρμ Γιουβίντια έκανε σαφή την υποστήριξη στο πρόσωπο του Βρετανού με την παρουσία του δίπλα στον Χόρνερ τόσο στην εκκίνηση όσο και στους πανηγυρισμούς της νίκης.

Αυτό σημαίνει ότι ο Κρίστιαν Χόρνερ δείχνει να βρίσκεται σε θέση ισχύος, με την υποστήριξη του Γιουβίντια. Στο GP Σαουδικής Αραβίας, αυτό το τριήμερο, θα δώσει στο μεταξύ το παρόν ο διευθύνων σύμβουλος της Red Bull GmbH Αυστρίας, Όλιβερ Μίντζλαφ, από την πλευρά του Μαρκ Μάτεσιτζ που κατέχει το 49% της εταιρείας.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 RED BULL ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΧΟΡΝΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ